Podle mne je třeba přesně specifikovat dobu určitou, tedy i za koho, je tento zástup.
Když neuvede zaměstnance, za kterého berete zástup, tak kdyby se vám tento nemocný zaměstnanec vrátil po PN a zároveň byl na dlouhodobé PN jiný zaměstnanec, tak by podle mne se tento zástup mohl bránit proti ukončení tím, že nebylo přesně uvedeno koho zastupuje a že jeho PP pokračuje jako zástup dalšího zaměstnance. Ale nejsem právník, je to jenom můj názor.
Dobrý den. Ano, podle mě to tak je. Chtěla jsem si ověřit. Naopak zaměstnankyně, která byla na zástup za paní XY, sama chtěla napsat smlouvu obecně na zástup za PN, aby mohla hned naskočit místo další paní. Prý chce personalistce ušetřit práci, aby nemusela přepisovat nebo psát další smlouvu.... atd. Děkuji a přeji hezký den. MJ.
Všechny ty formulace, o kterých se tu píše, jsou špatně.
Doba určitá musí být sjednána výslovně, jinak se jedná o PP na dobu neurčitou, navíc PP na dobu určitou je možné sjednat nejvýše na 3 roky.
Takže chybí výslovné ujednání, chybí nejvýše 3 roky.
Doba určitá nemusí být vymezena konkrétním datem, ale může být vázána na skutečnost, o které je zřejmě, že nastane.
Co to je dlouhodobá nemoc? kdo to posoudí? Co když se zaměstnanec uzdraví dříve, než si někdo myslel?
Odkdy zaměstnanec naskakuje za někoho jiného? Tam nikdo nepřiděluje práci? Nikdo to neřídí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.