Dobrý den, řeším něco podobného. Po propuštění z nemocnice mě odmítnul převzít PL, prý to není jeho povinnost a mám si zajít k odbornému lékaři. OL mi řekl, že eneschopenky vůbec nevede. Takže 2 měsíce bez peněz. Pak mi na sociálce řekli, že lístek na peníze mi musí vystavit v nemocnici a pouze elektronicky. Tam se zase hrozně divili, že pro ně eneschopenka končí dnem propuštění z nemocnice. Teď jsem zvědavá, kdo mi eneschopenku ukončí. Je to jak zlý sen v začarovaném kruhu.
No to je strašné, to jste mě úplně vyděsila. Jenže, co s tím nemocný člověk nebo mzdová účetní zmůže že? Na Vašem případě je vidět, že vůbec nic. Ten člověk je nemocný a ještě zůstane úplně bez peněz!
Na druhou stranu ve svém okolí vidím spoustu "nemocných", kteří jsou na neschopence se zády - ryjí na zahradě, jezdí s kolečkem, betonují. Jezdí na zahraniční dovolené a ještě se tím chlubí na sociálních sítích. No a jim se tento zádrhel nestane a že by si to zasloužili ......
19.10. jedu na školení na Dagmar Kučerovou, tak se zkusím zeptat, jestli neví, co s tím.
Chjo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.