Vlákno názorů k dotazu Dodání tepla od Martin - teplo tam není napsané. Takže na dodání tepla...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2021 17:42

Martin (neregistrovaný)

teplo tam není napsané. Takže na dodání tepla se asi prominutí nevztahuje.

• 15. 11. 2021 8:22

alli (neregistrovaný)

v informaci MF se uvádí:
    Vzhledem k tomu, že domácnosti a podnikatelské subjekty mohou využívat k zajištění svých
    energetických potřeb různé druhy plynů, je v Rozhodnutí pracováno s pojmem „plyn“,
    avšak v kontextu celého Rozhodnutí je zřejmé, že se jedná o jakýkoliv plyn, který je:
    a) určený k použití nebo nabízený k prodeji pro pohon motorů, nebo
    b) určený k použití nebo nabízený k prodeji pro výrobu tepla bez ohledu na způsob
    spotřeby tepla.
    Z tohoto důvodu se tak prominutí daně vztahuje mimo jiné na plyn dodaný pro výrobu tepla
    v domácnostech a v domovních kotelnách (tj. pro vaření nebo k vytápění), k výrobě elektřiny
    nebo pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla v generátorech, k pohonu motorů jako je
    LPG či CNG, i plyn používaný v metalurgických postupech. Tento plyn tak může být dodáván
    nejen distribuční soustavou, ale také příkladně v cisternách, v tlakových láhvích (typicky
    propan butanová láhev) aj. Z uvedeného vyplývá, že příkladně kyslík dodávaný v kyslíkové
    bombě, podobně hélium pro balónky či technické plyny (např. čepovací a potravinářské
    plyny, medicinální plyny) nesplní rozsah prominutí daně.

• 15. 11. 2021 8:45

Jana N. (neregistrovaný)

Alli neporadíte? již jsem to hodně studovala, ale pořád mám pocit, že je to nesmysl,
    v přiznání DPH do ř. 26 dávat plnění z vydaných faktur bez daně (elektrika, plyn z důvodu
    prominutí) a zároveň přijaté faktury za režim přenesení bez daně (elektřina plyn z důvodu prominutí) - tak zní pokyn GFŘ - podle mě nesmysl
    vydané za režim samozřejmě i nadále do ř. 25, všechno mimo KH, děkuji za radu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).