Vlákno názorů k dotazu Přefakturace elektřiny - osvobození od DPH? od m. - Já postupovala stejně, jako uvádí paní JanaN -...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2021 14:28

m. (neregistrovaný)

Já postupovala stejně, jako uvádí paní JanaN - když jsem vystavovala fakturu jako dodavatel.
    Ovšem v tomto měsíci jsem obdržela fakturu jako odběratel a když jsem rozporovala, že by měla být bez DPH - DUZP je 11/21, přišla mi odpověď od jejich daňové poradkyně, že se jedná o přefakturování a tudíž postupují dle dokladu, který obdrželi oni, kde je DPH. (bez ohledu na to, že se jednalo o říjnové DUZP a oni fakturují s listopadovým).
    tak nevím..

• 24. 11. 2021 15:43

Jana N. (neregistrovaný)

Dodsvatel musi postupovat dle duzp co ma na sve vydane fakture.pokud ma duzp 10 vystavi s dani,pokud ma duzp 11 musi vystavit bez dane.uz proto, ze dle jeho uvedeho duzp se ridi i jeho odberarel, aby meli v dph navaznost. Pokud ma duzp 11 a odvede dph jako za 10, pak odberatel se nemuze ridit jen tim co asi myslel dodavatel ,ale co ma na danovem dokladu

• 24. 11. 2021 16:19

T. (neregistrovaný)

Veškerý problém přeci je v pohledu na stanovení datumu DPH u přeúčtování. Doteď bylo běžně aplikované, že datum zjištění spotřeby pro přeúčtování je datum přijetí faktury od distributora. Nově to vypadá, že při přeúčtování se má správně datum plnění na výstupu stanovovat podle data odečtu z měřidla- tedy to datum, které uvádí dodavatel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).