"Maximální výše ročního daňového bonusu byla zrušena. Roční daňový bonus lze od roku 2021 (za splnění podmínek) uplatnit neomezeně. Od roku 2022 se ruší i měsíční omezení částkou 5 025 Kč."
Já myslím, že na to moc pospícháte. Je teprve leden, budeme to muset nechat uzrát. Nebo počítat a vyplňovat ručně. Až budou k dispozici správné tiskopisy.
Děkuji, paní Líbo. Nakonec mě docvaklo, když jsem si vzpomněla, že psali o zrušení ročního bonusu a že při schvalování novely zapomněli zrušit i bonus měsíční.
Já pospíchám každý rok proto, že podávám Vyúčtování daní zhruba pro třicet subjektů. A nejdelší práce spočívá v domluvě se statutáři, kdy budou k dispozici pro předání E formuláře do 5-ti dnů na FÚ. A doufám, že nezrušili tuto možnost. S datovkářema je v pohodě. Tam, kde mám přístup (a ještě vstup do jejich DIS pro kontrolu), posílám sama. Už jsem jich prvních deset odeslala a teď budu pokračovat až v únoru.
Zdravím Lindnerová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.