Názor k dotazu Prosím mzdové účetní - náhradní plnění - jedno nebo vícesměnný provoz od zsss - Toto má na starosti manažerka prodejen, které je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2022 17:43

zsss

Toto má na starosti manažerka prodejen, které je to víceméně jedno, pokud se dodrží otevírací doba prodejny. Takže si to řídí se souhlasem té manažerky prodavačky samy dle domluvy mezi sebou.
    V rámci měsíce dodrží plánovaný počet směn - hodinově. Některé směny jsou celé, některé poloviční. Čili ne 4h, ale 6h včetně přestávky. Často ano, pravidelně ne, každý měsíc si nějakou směnu rozpůlí, je to tak 1/3 - 1/2 směn v měsíci.
    Evidence docházky funguje. Vše je řádně vedeno i proplaceno.
    Jde mi jen o ten režim... zda to brát jako jednosměnný nerovnoměrný s fondem 40h týdně a nebo dvousměnný s režimem 38,75h. Nyní to mám v tom zkráceném. V pracovní smlouvě je uvedeno, úvazek 38,5h týdně, rozvržení pracovní doby je nerovnoměrné, vyrovnávací období je 26týdnů.
    Inspektorát práce při kontrole neměl se smlouvami ani s docházkou problém, ale na náhradní plnění jsem kontrolu ještě neměla.
    Nicméně to beru tak, že když je započítám do vícesměnného režimu, tak si 4% podíl zvýším. Limit odebraných služeb mám hodně vysoký. Takže i kdyby kontrola odhalila problém, měla bych se stále vejít bez problémů. Jen bych to ráda měla dobře zadáno v programu. Díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).