No já jsem právě z toho úplně vedle, protože ve smlouvě o výkonu funkce má fixní odměnu 20 000 Kč za měsíc, příspěvek na penzijko a příspěvek na stravování. Dostal jsem výplatní pásku od předchozí účetní za prosinec 2021 a ta tam má 24 hod příplatek za práci přesčas a 15 hod přípatek za víkend, zůstatek 40 hod. dovolené, odpracované dny 26 a odpracované hodiny 208, průměr pro náhrady 201,69. Takže to měla celý minulý rok špatně.
Děkuji za názor.
Děkuji, takže od ledna to navedu dobře. Fixní mzda 20 000 Kč, příspěvek na penzijko a příspěvek na stravování (ve smlouvě má uvedeno za každý odpracovaný den 75 Kč), k tomu potřebuji docházku, takže pokud za leden odpracovala vč. víkendu 27 dnů, tak má nárok na 27*75? A co byste radila s tím předchozím rokem? Musí tlačit na předchozí účetní, aby to opravila? Spadne to pak na mě, jak půjdu na pravidelnou kontrolu na OSSZ?
Děkuji, takže Vy byste to nechala být nebo jim doporučila opravu?
Jestli mě prosím ještě ujistíte. Smlouva o výkonu funkce se hlásí na ZP pod kódem P a na ČSSZ pod kódem S, dá se v ní sjednat měsíční odměna, příspěvky na penzijko, životko, příspěvky na stravování, nedá se v ní sjednat žádné příplatky za práci přesčas, svátek ani víkend. Co se týče odvodů ZP a SP se zahrnuje do kategorie zaměstnanců, má nárok na nemocenskou od 14 dne, ale ne na náhradu mzdy do 14. dne, nemocenskou pak navedu stejně jako u zaměstnance, má nárok i na ošetřovné. Zákonné pojištění odpovědnosti se neodvádí se všemi důsledky, tzn. v případě pracovního úrazu nelze čerpat pojistné. Je prosím ještě něco důležitého, co mi uniklo?
A ještě zpět k mému dotazu, pokud jednatelka odpracovala za leden 27 dnů vč. víkendů, má nárok na příspěvek na stravování 27*75 Kč (ve smlouvě je uvedeno za každý odpracovaný den 75 Kč).
Mnohokrát děkuji, pokud mi ještě odpovíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.