Dobrý den, pochopila jsem z diskuze, že o prázdninách mezi základní školou a stření školou není nárok na status studenta? Já si myslela, že pokud studium navazuje, tak se za studenta považuje a tudíž mu náleží po podepsání prohlášení i tato sleva. Běžně se sice diskutuje o období mezi střední a vysokou školou, ale teď jsem trochu zmatená.
Děkuji za vysvětlení.
:-) našel jsem krásný téma.
Leden - červen - žák ZŠ - nemůže na brigádu - 6/12
červenec - srpen - může na brigádu, nemá status studenta - 2/12
září - prosinec - student SŠ, má status studenta, může na brigádu - 4/12
Pokud po skončení ZŠ v červenci a srpnu si najde brigádu a podepíše prohlášení, za daný měsíce se uplatní pouze sleva na poplatníka.
V DP si uplatní 4/12 ze slevy na studenta i kdyby v období září - prosinec neměl příjmy.
Ze SŠ musí mít potvrzení o studiu.
Když tak to doopravte.
Dovolím si tu okopírovat část výkladu týkajícího se žáka/ nežáka základní školy k § 54 školského zákona- jde o vyjmutí části textu, celý jsem našla na
https://www.rizeniskoly.cz/cz/aktuality/den-do-ktereho-je-zak-student-zakem-studentem-skoly-ve-skolnim-roce-2019-2020.a-6644.html
Pokud přijímání ke vzdělávání ve střední škole probíhá v obvyklých termínech a lhůtách a vzdělávání v základní škole se také uskutečňuje ve standardních podmínkách, pak je možné do 30. 6. daného školního roku určit, zda žák spadá do jedné ze dvou kategorií:
žák ukončil úspěšně vzdělávání v základní škole a nebyl přijat ke vzdělávání ve střední škole,
žák ukončil, nebo neukončil úspěšně vzdělávání v základní škole a byl přijat ke vzdělávání ve střední škole.
V prvním případě dle § 54 odst. 2 školského zákona je žák žákem základní školy do 30. 6., ve druhém případě se žák považuje za žáka základní školy do 31. 8. daného školního roku.
Odborník nejsem, jen hledám zdroje informací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.