Pracovníky na FÚ nebo sociálce platíme my všichni ze svých daní. Rady = školení, které finanční úřady poskytují, jsou placené. Ale já jsem neměla na mysli požadavek na rady jako takové, ale spíš konzultaci, jak se dívají na určité nové doplnění nebo změnu zákona nebo nařízení, které ale ale koliduje s jiným zákonem nebo nařízením, nebo určení nějakého termínu, který je nesplnitelný. A protože oni po čase přijdou na kontrolu, je dobré zjistit, zda o tomto vědí a jak se k tomu postaví. No a většinou dochází pak k tomu, že je zákon zase doplněný a upravený, protože jen na základě upozorňování a stížností zákonodárci zjistí, že odsouhlasili blbost.
Já nejsem právník, nemám v malíčku OZ a GDPR (z kterého byli zpočátku všichni vytřepaní a dnes na to kašlou), já jsem mzdovka a úředníci nejsou žádní nadlidé. Prostě spolu mluvíme a problémy normálně řešíme. Vy se plácejte ve své právnické praxi, já se budu plácat ve své mzdové praxi (a myslím, že se celá ta dlouhá léta plácám ve mzdové praxi celkem dobře, což dokládají i četné kontroly různých úřadů bez závad). A za chvíli navíc odcházím do důchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.