Existují stovky, ne-li tisíce, malých spolků, které sdružují pár členů kteří se snaží bez nároku na odměnu něco prospěšného dělat pro své okolí.
Je jasné, že to také znamená také nějaké povinnosti a potřebné znalosti. Peníze na profesionální účetní obvykle nejsou. Takže já kladně hodnotím, když se někdo ve svém volném čase snaží tuto práci udělat, naučit se potřebné znalosti, a nést třeba i vlastní riziko. A zdejší diskuzi chápu jako pomoc i pro tyto lidi.
Co je podle vás profesionální účetní ? Také nechápu, proč někdo něco dělá, když tomu nerozumí. To je to stejné, kdyby mě bylo nabídnuto řídit vlak, tak to určitě nevezmu, znám své schopnosti.
Tady jde spíš o neprofesionální přístup ze strany účetní, která dělá něco o čem nemá ponětí. Snad se chce zalíbit, zachránit svět, jinak opravdu nevím. Následky mohou být katastrofální.
Celé toto diskuzní fórum je o tom, že se odborníci (nebo i amatéři) snaží získat informace které neznají nebo jim nejsou jasné. Neříkejte, že jste ve své praxi nenarazila na problém, který jste si potřebovala ujasnit a získat informace. A často je to "za pochodu", bez jednoduché možnosti z celé situace vycouvat a vzdát to.
Takže v tomto případě otázka "nechápu, proč někdo něco dělá, když tomu nerozumí" není pro mne relevantní, snažím se tomu kdo chce získat informace poradit, kde je hledat.
Vlastní práce a odpovědnost za ni je už pak jen na tazateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.