Ano, máte pravdu, omlouvám se. Tu větu jsem do toho vysvětlování vložila nesmyslně, protože tehdy šlo o jinou situaci. Jen jsem chtěla dodat, že účetní sama těžko posoudí, kterého státu je daňovým rezidentem. Kdyby šlo o případ, že celá rodina by žila v ČR, ale všichni by měli trvalé bydliště v cizině, netroufla bych ho vyhodnotit jako českého daňového rezidenta a chtěla bych od něj doložit potvrzení o daňovém domicilu. Ani kdyby jeho rodina žila v ČR a měla zde trvalé bydliště, ale on ne, i tehdy bych chtěla potvrzení o daňovém domicilu. Sice by z toho mohlo vyplývat, že má středisko životních zájmů v ČR, ale já nejsem kompetentní o tom rozhodnout. Ale když je rodina česká v ČR a i on už ten trvalý pobyt dostal zde, a všichni žijí zde, tak už to bylo podle mne možné rozhodnout i bez potvrzení o domicilu- a FÚ mi toto uvažování potvrdil.
Ovšem když je rodina Slovenská a žije na Slovensku, to je něco jiného. Děti bych mu neuplatnila, i kdyby zde on měl trvalý pobyt. Ať si podá přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.