"Stanovilo se soudně" je stejné jako když se dohodnou a soud to jenom potvrdí. Nebo výživné neplatil a má dluh, proto to řešil soud? To je rozdíl.
"Jedna třetina nezabavitelné částky se nezapočítává na žádného z těch, v jejichž prospěch byl nařízen výkon rozhodnutí pro pohledávky výživného, jestliže výkon rozhodnutí dosud trvá."
dvě děti, každé má svojí matku a zaměstnanec s insolvencí.
1. dítě s matkou písemná dohoda o výživném
2. dítě s matkou byla ústní dohoda, platil. Po rozporech ho dala k soudu, důvod, že je na něj nas....., chtěla 3000,-Kč, soud přiklepl. Jde mi teď o to, jak já se k tomu postavím. Předtím, jsem jako vyživované dítě pro výpočet nezabavitelných částek nedávala ani jedno (vím, že je to špatně, ale on je majitel firmy a takto rozhodl) Jelikož teď soud ví o dětech, musím dát vyživované, ale nevím kolik a nevím kdo bude posílat té druhé matce 3000,-Kč, s první matkou je pořád dohodnutý a platí.
Druhé dítě nebudete počítat, pokud byl nařízen "výkon rozhodnutí pro pohledávky výživného". Jestliže nejsou žádné pohledávky, jenom soud stanovil novou výši běžného výživného, počítáte dál dítě do vyživovaných osob. Jestli budete výživné posílat vy nebo insolvenční správce, budete muset řešit se správcem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.