Možná jste mě špatně pochopil. V práci jsem na HPP, teď na rodičovské dovolené. Malému budou v září 3roky, takže mi jej u nás do školky ještě nevzali. Bodově se nevešel a skončil někde pod čarou. Já jsem si během rodičovské zřídila ještě podnikání, které mám prozatím nevýdělečné. Nemám ani povinnost platit si zálohy. Šlo mi převážně o to odstupné, kdy a jak se vyplácí. Jinak si myslím, že na něj právo mám. Můžete mě poupravit, proč bych na něj neměla právo? děkuji
Pro posouzení stačí jedna vaše věta, a sice že vaše místo je obsazeno jiným zaměstnancem.. Jinými slovy - není splněna podmínka, že zaměstnavatel rozhodl o organizační změně, v jejímž důsledku byste se pro něho stala nadbytečnou. Navíc samo rozhodnutí zaměstnavatele nestačí, musí být dána příčinná souvislost s nadbytečností zaměstnance.
Já jsem se chtěla vrátit zpátky na poloviční úvazek, ale zaměstnavatel mi oznámil, že pro mě už nemá žádnou práci a že se mám za ním přijet domluvit, jak to vyřešíme. Počítám s tím, že to bude chtít ukončit. Na mém místě je teď někdo z jeho z rodiny. Nerada bych se ošidila, proto zjišťuji na co právo mám a na co nemám. S tím odstupným, že se vyplácí až po skončení pracovního poměru je mi to už jasné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.