Služební cesta = jste úředník, pracujete na úřadě, který je financován ze státního rozpočtu.
"Mě plánoval" znamená, že vám zaměstnavatel určil písemně podmínky služební pracovní cesty? U úřadu před vysláním do USA to lze předpokládat.
"Zakoupil jsem si" znamená z jakých peněz? Evokuje to, že ze svého a že očekáváte, že vám úřad letenky proplatí. Na druhé straně píšete o škodé, která vznikla zaměstnavateli. Takže z financí úřadu?
Bylo by dobré aspoň toto upřesnit.
Dobrý den děkuji Vám za reakci. Jsem zaměstnán v soukromém sektoru u americké technologické firmy a letenku jsem si kupoval stejně jako zbytek firmy ze svých vlastních peněz a firma nám letenku následně všem proplatí. Jedná se o interní firemní konferenci, které se bude účastnit více než polovina naší firmy. Termín a podmínky akce samozřejmě stanovila firma. Děkuji
Tak zaměstnavateli žádná škoda nevznikla a zřejmě vám nic neproplatí.
Otázka očkování je vaší osobní záležitostí (nejedná se o zdravotnické zařízení či zařízení sociálních služeb), navíc zaměstnavatel nemá právo zjišťovat, zda jsou zaměstnanci očkováni (jedná se o osobní údaj).
Je na každém cestovateli, aby si podmínky vstupu do země, které se týkají jeho osoby, předem ověřil.
Kdo má například LM a je vyslán do Austrálie, asi zaměstnavateli sdělí, že na jeho straně jsou závažné důvody, které brání cestu uskutečnit. Ne že jde a koupí si letenku a pak ji chce proplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.