RZD samozřejmě provedeno musí být, pokud o to požádal. Jestli nedodal včas potvrzení pro všechny slevy, nelze výplatu ID jako slevu uznat. Správně by si měl sám podat Přiznání na FÚ. Já osobně bych mu ovšem uznala. Taky teď loudím od zaměstnance potvrzení o výplatě ID pro uplatnění měsíčních slev 2023 a jsme dávno po termínu. Paní Jasná, zkoušela jsem přes zaměstnavatele požádat OSSZ (jak jste mě radila), ale odpověděli mě, že vystavují jen zaměstnanci. Zdravím
Evi, říkala jsem, že na OSSZ si musí žádost podat sám, asi jsi mě špatně pochopila. Já teda jsem zaměstnanci žádost napsala a on si to jen podal, protože než by něco vypisoval, tak by se na to raději vykašlal. A až mu OSSZ dala potvrzení, že je nadále invalidní, tak s tím šel pak na FÚ aby mu uznali slevu na invaliditu.
To je tak složitý, hrůza. Z telefonu jsem pochopila (špatně), že může za zaměstnance požádat zaměstnavatel přes svoji DS. Ale ten můj invalida je už s výplatou - doplatili mu v říjnu 22 zpětně od ledna 21. Tak chci jen potvrzení, že mu nadále vyplácejí. I v tomto případě se ještě chodí na FÚ? Myslím, že ne.
Včera jsem mu udělala přiznání na FÚ zpětně za rok 2021 a přiložili jsme ten dopis z OSSZ o doplacení částek (a přiznání také výplaty ID). Doufám, že k tomu nepotřeboval zpětné uznání z FÚ.
Jde mě hlavně o letošek, v lednu jsem mu slevu uznala bez papíru. A nevím, jak únor. Na papír se vykašleme (přesně tak-stejně nikam nedojde). Budu řešit až na začátku března a zavolám. Díky a hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.