Vlákno názorů k dotazu Doklad o výši čtvrtletního příjmu....HElios, prosím paní Jasnou od Jasná - Helios vám to spočítal správně, nepřipočítáváte to co...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2023 5:59

Jasná

Helios vám to spočítal správně, nepřipočítáváte to co zaměstnanci vracíte, ale přeplatek na dani, což je ve vašem případě 1 365,-Kč.

• 11. 5. 2023 8:50

A.Š.

Já mám za to, že i formulář Výpočtu daně a daňového zvýhodnění je v HEO historicky špatně, a to konkrétně řádek 31 Doplatek ze zúčtování. Heo má a)přeplatek na dani po slevě 1365 Kč, b) doplatek na daňovém bonusu -1245 Kč, dle mě má být a) přeplatek na dani po slevě 120,-Kč, b) doplatek na daňovém bonusu 0,-Kč.... (viz. vzorové příklady Mgr. Petra Pelecha v knize Roční zúčtování). Řádek 31b) je nazván doplatek na daňovém bonusu a mínusová částka doplatkem není....Toto se pak chybně přebírá i na mzdový list. Na doklad o Výši čtvrtletního příjmu by pak měla vstupovat pouze částka 120,-Kč ( která je přeplatkem na dani). Mě to připadá logické... Kontaktovala jsem naše konzultanty HEO, kteří již podobnou připomínku k programu nalezli uživateli již v září 22.... a mou tam zanesli.

• 11. 5. 2023 9:08

Jasná

Těch nedostatků v Heliosu je více. Já jsem nedávno zase řešila, jak strhávat stravné. Když se do mzdové složky stravného zadá částka, tak se tato částka odečte z celkové částky výplaty. Ale neprovede výpočet jako u exekuce. Mám zaměstnance, kteří mají mzdu na hranici nezabavitelné částky, takže je potřeba provést výpočet, zda je vůbec možné srážku provést a to Helios bohužel neumí. Bylo mi řečeno, že se vývojáři pracují na tom, aby tento výpočet šel provést, ale zatím skutek utek. Taky je problém u odstupného v případě, že zaměstnanec má exekuci. Ale i přes tyto nedostatky si myslím, že Helios je dobrý program, dokáže spoustu věcí ohlídat, což každý program nedokáže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).