Dekuji za odpovedi.
Z tech 300 tisic ( pocitano z nekolika nacenenych produktu, jež samozrejme obsahuji marzi, a 15% dph )
Obecne pocitejme vydaje v hrubem 90 tisic na 3 zamestnance. Proste jen polemika... nic vic.
Netreba to hnát do detailu.
Jen, zda to je obecne DOBŘE řečeno.
300 tisic - 15% statu - zamestnanci - nakupy na provoz - najem - ma zaloha na dan = nase mesicni kalkulace ?
A velke finale 12x300 tisic. Takze pak budem jeste sežráni finančákem, jelikoz jsme dalece na milionem a jest hotovo.
Jak rikame, netusime o tom prakticky vubec nic, takze se spolehame na tu schuzku s ucetni.
Vám 300 ke zdanění vůbec nezůstane, takto přemýšleli všichni co si otevřeli hospodu a dodnes splácí dluhy.
Spoléháte na účetní, že vám všechno vypočítá, řekne, především vy sám si udělejte pořádnou ekonomickou rozvahu, jak už tady je zmíněno: místní trh, zaměstnanost, konkurence ap.
Zavedené hospody dnes nevaří ani meníčka, otevírají v 16 hodin pro pár piv.
3 stačí? ano, i s majiteli, pokud budou mít otvíračku jen 8 hodin denně. denní zisk píšou 10, takže tržba denní minimálně 50 tisíc. to chci vidět :-) navíc nevím, zda uvažují i s dph, do kterého velmi brzy s takovými očekávanými zisky spadnou.
účetní - ne každá účetní je jako např. paní Jasná. většina z mých zkušeností pracuje metodou žaves. zaúčtuje co se jí dá. neřeší sklady, neřeší daňové/nedaňové, neupozorní na všechny zákonné povinnosti, ...pokud však budou mít účetní, která kromě účtování ještě opravdu dobře ovládá daně, daňový řád, ví o všech povinnostech hospod (většina nemá např. tuchy o odpadovém hospodářství, o zákoně o cenách a z něj vyplývající povinnosti pro hospody, a dalších zákonných povinnostech, které musí hospody dodržovat, což je pochopitelné), tak musí počítat s relativně vysokou měsíční odměnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.