Vlákno názorů k dotazu Účtování bankovních výpisů od m.. - Já si zas neumím představit, mít náklady a...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 8. 2023 12:59

m..

Já si zas neumím představit, mít náklady a DPH zaúčtované oproti 221 a mít je v bance. Nepsané pravidlo-jediné nákladové účty v bance - poplatky, úroky.
    Problém v DPH, KH ani s FÚ asi nebude, ale i kvůli mé zpětné kontrole, dohledávat paragony v bankovních výpisech, mi přijde dost nepraktické. Pro mne je to zjednodušení práce, které by mi ve výsledku tu práci přidalo. Ale to je věc názoru.
    Pro tazatelku - zaúčtovala jste výdej z pokladny, který byl ve skutečnosti z banky. Pokud chcete účtovat přes tu pokladnu, tak je možnost o platbě kartou na výpise účtovat jako o pohledávce vůči držiteli karty a tuto pohledávku po doložení dokladů potom přes pokladnu zúčtovat. Způsobů je více. já sama využívám zvláštní čís. řadu v závazcích a tyto potom bankou hradím.

• 23. 8. 2023 14:45

horax

To nepsané pravidlo není nikde zakotveno v obecně závazných předpisech (setkal jsem se ale s tím, že to auditor také doporučoval ale nakonec na tom netrval).
    Já to řeším z praktického hlediska, u kreditní karty (má samostatný bankovní výpis) účtuji přímo u banky, u debetní přes faktury.
    Asi je to o tom, jak to podle rozsahu a počtu dokladů komu vyhovuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).