Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Ukončení pracovního poměru a odměna od EvaLi - Paní Martino, poživatelé předčasného důchodu nesmí mít žádný...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2023 17:23

    EvaLi

    Paní Martino, poživatelé předčasného důchodu nesmí mít žádný příjem. Takže nevidím problém, kdy a jak budete odměnu vyplácet, ale do problému uvedete toho zaměstnance, protože na daný měsíc nemůže být příjemcem toho důchodu. Nevím ani, jak by se s důchoďákem vlastně řešilo. Můžou mít jen příjem "nepojištěný".

  • 23. 11. 2023 18:23

    without nickname

    Pracovní poměr skončil z důvodu odchodu do předčasného důchodu. Nevíme, zda mu byl již důchod přiznán.
    Neznáme ani výši té zvažované odměny, řada poživatelů předčasných SD raději upřednostní peníze od zaměstnanavatele před almužnou od státu.
    Dotaz zněl, zda má na odměnu nárok.

  • 23. 11. 2023 19:34

    EvaLi

    Na daný dotaz bylo přeci z Vaší strany a od pí Libušky již odpovězeno a to jako obvykle na vysoké odborné výši. Tak nevím, z čeho bylo usouzeno, že nevím, čeho se dotaz týkal. Je výjimečná situace, tak upozorňuji na záludnosti, které mohou "pro méně zkušené" zaměstnavatele nastat v případě doplatku odměny. Kdyby všichni všechno věděli, jako Vy, tak by tento portál dotazů neexistoval.
    Ještě mě napadlo - protože se z částky bude odvádět sociálka a zdrávka, tak pokud byl odeslán ELDP, musí se vystavit opravný. Domnívám se, že se dokonce bude muset na daný měsíc přihlásit a odhlásit na zdrávce. Jinak by nesouhlasil počet pojištěnců na Přehledu s evidencí na pojišťovně. Zdravím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).