sociálka při kontrole práce neschopných uznává důležité důvody, když nezastihne nemocného doma. kromě návštěvy lékaře je to v případě, kdy člověk žije sám, např. nákup potravin. a domnívám se, že i vyzvednutí peněz na obživu by jako důležitý důvod obstálo.. zkusit to můžete, ale to, že si došel pro výplatu mi nezavání porušením zvlášť hrubým způsobem. to kdybyste ho nachytali na sjezdovce nebo zlitého v hospodě.
Kdyby ho nachytali na sjezdovce (bez ohledu na to, co by tam dělal) nebo v hospodě (bez ohledu na to, v jakém stavu), vždy by se jednalo o porušení povinnosti zdržovat se v době DPN v místě pobytu, popř. dodržovat dobu a režim povolených vycházek. Zaměstnavateli nepřísluší kontrolovat, jakým způsobem si zaměstnanec v době DPN počíná.
Tak znovu.
Jsem Tom a v odpovědích se střídáme v kanceláři podle toho, kdo odpovědět chce a má čas. Žádné podřízené nemáme, jsme všichni společníci.
Na dotaz ohledně výpovědi z důvodu porušování povinností zdržovat se v době PN v miste pobytu a dodrzovar režim a dobu povolených vycházek, jsem odpovídal já.
Stačí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.