Vlákno názorů k dotazu Student DPP od A.Š. - Zaměstnavatel musí podat vyúčtování zálohové daně :-) byť...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2024 13:43

A.Š.

Zaměstnavatel musí podat vyúčtování zálohové daně :-) byť nulové (pokud nemmá jiné zaměstnance) :-)

• 14. 2. 2024 0:12

no name

A vyúčtování zálohově daně, i když nulové, se podává pouze s přílohou č.1? Vůbec neznám ten formulář na vyúčtování zálohové daně, čili právě i tápu nad tím, zda je nějaká příloha kde musím vyplňovat člověka po člověku - tím myslím, jestli musím psát nějaký seznam lidí s údaji - jméno, příjmení, datum narození, kolik si vydělal, atd... Nebo v tom formuláři jsou obecné informace a všude stačí vypsat pouze nulové částky? Další věc je, že jsme měli přes léto opravdu jen brigádníky studenty, kteří nám přišli pár dnů na pomoc a měli výdělek do 10tis. za měsíc s podepsaným prohlášením, a nikdo mě prozatím nepožádal o roční zúčtování daně... Ale tak i či tak jako zaměstnavatel máme povinnost podat vyúčtování že? Nezáleží na tom, že nikdo z nich se mi neozval a nepožádal o to? Prosím o rady, možná hloupé otázky, ale je to pro mě nové a neustále pročítám různé články, pravidla a zákony... Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).