Hlavní navigace

Názor k dotazu Kontrola ELDP , dodatek k prac.smlouvě nebo nová smlouva od without nickname - Nejedná se o smluvní ujednání, není použita formulace...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2024 15:13

    without nickname

    Nejedná se o smluvní ujednání, není použita formulace "smluvní strany se dohodly, smluvní strany sjednávají", je to informace, kterou zaměstnanec vzal na vědomí.
    Jen doplňují, že bezhotovostní výplata mzdy musí být sjednána. Dříve platilo, že zaměstnanec žádal a zaměstnavatel byl.povinen jeho žádosti vyhovět, pak se to změnilo na dohodu. Takže tak, jak to máte, to nebylo v souladu ani s předešlou právní úpravou.
    Posunutí výplatniho termínu doporučuji avizovat v předstihu, aby si zaměstnanci mohli ev. změnit. trvalé příkazy. Při bezhotovostnim převodu musí být mzda nejpozději ve výplatní termínu připsána na účet, nestačí její odeslání z účtu zaměstnavatele.
    Špatně máte i formulaci ohledně mzdového výměru. MV není dohoda, ale informace o jednostranném rozhodnutí zaměstnavatele o výši mzdy, navíc je zmatečné, pokud ho prohlásíte za součást PS. Není k tomu žádný důvod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).