Hlavní navigace

Názor k dotazu Prosím paní Líbu nebo paní Jasnou - náhrada ztráty na výdělku od Líba - Myslím, že by to neměl být problém, doplatit...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 4. 2024 17:41

    Líba

    Myslím, že by to neměl být problém, doplatit cokoliv po skončení pracovního poměru. Možná ji musíte v programu znovu zařadit do stavu. Jenom pozor na to, že už nebude platit její podpis v prohlášení poplatníka. Pokud nemá podepsáno jinde, tak může dopodepsat.

    Při výpočtu použijete průměr, platný v den pracovního úrazu. Porovnával se s průměrem z minulého kalendářního roku a používal se ten výhodnější. Ovšem nedělala jsem to několik let, ověřte si tuto informaci, třeba už neplatí.

    Musíte spočítat, kolik by měla za pracovní dny a svátky a porovnat s náhradou mzdy za nemoc a s nemocenskými dávkami. Nemůžete srovnávat denní částky, protože mzda by byla za pracovní dny, ale nemocenská je za dny kalendářní.

    S krácením nemám žádnou zkušenost, vždycky jsme vypláceli celou částku. Jak píše kolegyně, bez strhávání ZP a SP, pouze se daní. Dávala jsem i bolestné do mzdy (nedaněné a bez odvodů).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).