Vlákno názorů k dotazu Neomluvená absence a zdravotní pojištění od without nickname - Píšete, že jste 9 10. ukončili pracovní poměr...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2024 22:25

without nickname

Píšete, že jste 9 10. ukončili pracovní poměr ve zkušební době. Když to takto napíšete, znamená to, že 9.říjen byl poslední den trvání pracovního poměru, což asi nebyl Pokud doručujete prostřednictvím provozovatele poštovních služeb a současně pomocí služeb a sítě elektronických komunikací, jednáte zmatečně. Zaměstnanec vám udělil souhlas k doručování pomocí služeb a sítě elektronických komunikací v samostatném písemném prohlášení? Jedná se o elektronickou adresu odlišnou od adresy v dispozici zaměstnavatele? Podepsali jste písemnost uznávaným elektronickým podpisem? Potvrdil zaměstnanec převzetí datovou zprávou? Pak se pojďme bavit dál

• 13. 10. 2024 13:39

Zdenik

Děkuji za vaši reakci. Tak jsem jednala zmatečně, teď už to zpět nevezmu. Promiňte právník nejsem a plnila jsem zadané úkoly. Pokud nastana stejná situace v budoucnu - dám si na to pozor.
    Zaměstnanec souhlas s el.komunikací udělil - nikoliv však v samostatném písemném prohlášení, ale tento souhlas je součástí pracovní smlouvy.
    Ano - jedná se o soukromou adresu zaměstnance, kterou nám sdělil při nástupu do zaměstnání právě pro účely el.komunikace týkající se jeho pracovního poměru. Soubory se mu posílaly mailem zaheslované, heslo pro otevření má k dispozici pouze on a já
    Písemnost jsem nepodepsala uznávaným el.podpisem - měla jsem vše připravené k podpisu pokud by se zaměstnanec na osobní jednání přeci jen dostavil...takže podpis je tam ručně dle podpisového vzoru+razítko, odeslala jsem sken.
    Zaměstnanec převzetí datovou zprávou nepotvrdil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).