Píšete, že jste 9 10. ukončili pracovní poměr ve zkušební době. Když to takto napíšete, znamená to, že 9.říjen byl poslední den trvání pracovního poměru, což asi nebyl Pokud doručujete prostřednictvím provozovatele poštovních služeb a současně pomocí služeb a sítě elektronických komunikací, jednáte zmatečně. Zaměstnanec vám udělil souhlas k doručování pomocí služeb a sítě elektronických komunikací v samostatném písemném prohlášení? Jedná se o elektronickou adresu odlišnou od adresy v dispozici zaměstnavatele? Podepsali jste písemnost uznávaným elektronickým podpisem? Potvrdil zaměstnanec převzetí datovou zprávou? Pak se pojďme bavit dál
Děkuji za vaši reakci. Tak jsem jednala zmatečně, teď už to zpět nevezmu. Promiňte právník nejsem a plnila jsem zadané úkoly. Pokud nastana stejná situace v budoucnu - dám si na to pozor.
Zaměstnanec souhlas s el.komunikací udělil - nikoliv však v samostatném písemném prohlášení, ale tento souhlas je součástí pracovní smlouvy.
Ano - jedná se o soukromou adresu zaměstnance, kterou nám sdělil při nástupu do zaměstnání právě pro účely el.komunikace týkající se jeho pracovního poměru. Soubory se mu posílaly mailem zaheslované, heslo pro otevření má k dispozici pouze on a já
Písemnost jsem nepodepsala uznávaným el.podpisem - měla jsem vše připravené k podpisu pokud by se zaměstnanec na osobní jednání přeci jen dostavil...takže podpis je tam ručně dle podpisového vzoru+razítko, odeslala jsem sken.
Zaměstnanec převzetí datovou zprávou nepotvrdil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.