Re: Daň z příjmů FO - typ A, odstupné
Začneme od konce. Ve zkušební době jste nemohla dostat výpověď, ale měl by s Vámi být zrušen PP podle § 58 ZP a to bez uvedení důvodu a bez ohledu na to, jestli firma zaniká či ne. Nárok na odstupné není. Ten je pouze v případě výpovědi podle § 46, odst. 1, písm. a), b) a c) ZP - což byl jistě případ Vašeho otce.
Pokud se týká daně z příjmů, jaký přehled o odvodu daně máte na mysli? Žádný takový formulář neexistuje. U Zaměstnavatele, kde jste pracovala od 17.10.2005 do 1.1.2006 (??? - předpokládám, že to bylo spíše do 31.12.2005 když od 1.1.2006 jste zaměstnána jinde) si požádejte do 15.2.2006 o provedení ročního zúčtování daně. Nemusíte podávat DP - mimochodem, letos už žádné "áčko" není, je jen 1 typ a ten má 5 příloh (tam je obsah "áčka" zapracován).
Re: Daň z příjmů FO - typ A, odstupné
Co se týče daň. přiznání, měla jsem na mysli to roční zúčtování, špatně jsem to napsala. O této změně (1 typ DP s 5ti přílohami) jsem dosud nic nevěděla, ještě v prosinci 05 mi na FÚ předali DP typu A a nic mi nikdo neřekl. Co mám tedy na FÚ odevzdat? Stačí to roční zúčtování nebo nemusím podávat vůbec nic?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.