Re: minimální mzda DPČ
Děláte si srandu? Sjednání DOPP i DOPČ je zákonný způsob dle Zákoníku práce. Pokud jsou dodrženy všechny podmínky ke sjednání DOPP (tzn. sjednání provedení, tedy nikoli soustavné provádění, určitého úkolu při předpokládaném počtu hodin max. 100 v roce), pak NIKDO tuto dohodu nemůže svévolně přehodnotit např. na DOPČ. A pokud s někým sjednám DOPČ (opět při dodržení podmínek - v průměru 20 h týdně), pak si nikdo nemůže dovolit nařknout mě z toho, že jsem tuto dohodu sjednala jen proto, abych ušetřila a požadovat, abych s tím člověkem sjednala pracovní poměr. Nemají ani právo, se mě ptát, proč zaměstnávám tímto a ne jiným způsobem. Přesněji řečeno, zeptat se mohou na kdeco, ale pokud jsem dodržela všechny podmínky stanovené Zákonem, pak na tak debilní otázku já nejsem povinna jim vůbec odpovídat. Zda si s tím zaměstnancem sjednám DOPČ nebo pracovní poměr se zkráceným úvazkem, je POUZE věc moje a toho zaměstnance!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.