Re: vypoved III
Situace, kterou popisujete je dosti splletitá a je v ní mnoho neznámých. Obecně lze výpověď dle § 46 odst. 1 písm. e) dát zaměstnanci pro neuspokovijé pracovní výsledky pokud byl v zaměstnavatelm v posledních 12 měsících písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil. Zákon nestanovuje žádnou lhůtu nebo definici přiměřenosti doby za kterou má dojít k odstranění (záleží to případ od případu).
Dovolenou nařizuje zaměstnavatel a forma nařízení není v zákoníku práce předepsána, záleží spíše na zvyklostech u zaměstnavatele tj. může být závazný i pokyn zaslaný SMS nebo e-mailem (zvlýáště pak u obchodního zástupce, což je myslím váš případ).
Co se týká vrácení zapůjčených věcí (auto, mobil, notebook) záleží co máte napsáno v pracovní smlouvě nebo nějaké jiné dohodě o zapůjčení těchto věcí. Většinou zapůjčení těchto věcí není vázáno na pracovní poměr, právě proto aby zaměstnavatel mohl lépe s těmito prostředky manipulovat.
Re: vypoved III
>>mela jsem tu jiz dotazy ohledne vypovedi.
>>Dnes mne opet vyzvali abych prijela podepsat vypoved
>>podle paragrafu 46 e). Odmitla jsem a doporucila jim
>>at
>>mi ji zaslou postou.
>>Co ted mam si vzit pravnika a podat zalobu??? jak
>>velke jsou sance?? Pokud ja jsem jiz psala mne
>>pisemne
>>neupozornili a nevyzvali k opravnym opetrenim (pokud
>>byli
>>nespokojeni)
>Situace, kterou popisujete je dosti splletitá a je v
>ní mnoho neznámých. Obecně lze výpověď dle § 46 odst. 1
>písm. e) dát zaměstnanci pro neuspokovijé pracovní
>výsledky pokud byl v zaměstnavatelm v posledních 12
>měsících písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec
>je v přiměřené době neodstranil. Zákon nestanovuje
>žádnou lhůtu nebo definici přiměřenosti doby za kterou má
>dojít k odstranění (záleží to případ od případu).
>
>Dovolenou nařizuje zaměstnavatel a forma nařízení není
>v zákoníku práce předepsána, záleží spíše na
>zvyklostech u zaměstnavatele tj. může být závazný i pokyn
>zaslaný SMS nebo e-mailem (zvlýáště pak u obchodního
>zástupce, což je myslím váš případ).
>
>Co se týká vrácení zapůjčených věcí (auto, mobil,
>notebook) záleží co máte napsáno v pracovní smlouvě nebo
>nějaké jiné dohodě o zapůjčení těchto věcí. Většinou
>zapůjčení těchto věcí není vázáno na pracovní poměr,
>právě proto aby zaměstnavatel mohl lépe s těmito
>prostředky manipulovat.
Co se týká té dovolené, tak ji zaměstnavatel smí nařídit, ale musí tak učinit nejméně 2 týdny předem (pokud se se zaměstnancem nedomluví). Pokud Vás pro neuspokojivé výsledky dosud písemně nenapomenuli a nestanovili přiměřenou dobu k nápravě, je jejich celkový postup nesprávný. Co se týká auta, notebooku apod., domnívám se, že to mohou požadovat, protože tyto věci jsou ve vlastnictví firmy, ovšem na druhou stranu jsou to Vaše pracovní pomůcky, takže bez nich byste nemohla řádně vykonávat práci dle pracovní smlouvy - skutečně bude lepší, když se poradíte s právníkem.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.