Dobrý den,
do Přehledu za rok 2025 do kolonky "zaplacené zálohy" uvedete 0, pak vám vyjde doplatek za rok 2025.
Ještě doporučuji se podívat přes OSSZ e-portál na jeho stránky o zaplacených zálohách a pohledávkách, tam to bude mít rozepsané.
Pokud mu vyjdou zálohy na rok 2026, je dobré je platit, pokud nechce doplácet úroky a penále za pozdní platby.
Dobrý den,
děkuji za reakci.
Na porátlu OSSZ jsem se koukala a má právě předpis záloh na 2025 ... 1500,-, ale úhrada žádná.
Jde mi o to, jestli musí ty zálohy doplatit ???
Přehled za rok 2025 je mi jasný, opět překročil limit pro "neplacení" (vedlejší činnost), zase zaplatí pojistné a vyjde, že by měl platit zálohy.
Moc děkuji
JV
Dobrý den,
vyplníte Přehled za rok 2025, kolonka "zálohy" bude nulová, pak vám vyjde, kolik má doplatit. Pokud celý rok zálohy neplatil, pak doplatek vychází z Přehledu.
Na e-portálu OSSZ jsou uvedeny za rok nejen /ne/zaplacené zálohy, ale i pohledávky - tady se podívejte, jestli mu už OSSZ nevypočítala nějaké penále.
Pokud překročí limit a vyjdou mu zálohy, musí je začít platit i když jeho podnikání je vedlejší činnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.