Re: Kontrola VZP
Penalizovat mohou pouze 5 let nazpět. Na tom dopise o kontrole máte e-mail přes který můžete napsat. Pokud to nestihnete nic se neděje. Řekněte jim to hned jak přijdou. Mohli byste jim to říci až po kontrole, ale to je zráta času pro obě strany. Já jim napsala přes e-mail, že staré doklady již mám (zákon o účetnictví-přehledy a doklady uchovávat 5 let) a oni to po mne chtěli ještě písemně při té kontrole. Doklady starší 5 let jistě ještě mám, ale přehledy opravdu ne a nepotřebovala jsem nad nimi stát a čekat až si vše
vyhledají ve mzdových listech. Oni asi byli nakonec rádi, protože proč kontrolovat něco co nelze penalizovat. Jinak byli velice příjemný a hlavně nikde chyba nebyla. Jak řekli, když vidí vyšší platy u zaměstnanců, tak nepředpokládají nějaké fígle. Často se vyplácí minimální mzda ( zbytek na ruku) a to hned mají jasno, že tady se nejdná o fér podnikání. Jinak chtěli pouze přehledy a pak kontrolovali datum plateb. Pouze těch co jsem uhradila po výplatním termínu (so+ne) Vůbec nechtěli vidět dohody o provedení práce. Já je také nemám, vždy byly sjednány ústně a pouze jsem na výplatní pásku napsala odprac. hodiny, aby se daly sečíst za rok.
Děkuji, jsem z toho nějaká vynervovaná. Máme u nich pojištěno 50 - 70 zaměstnanců, tak doufám, že to dobře dopadne. V létě jsem byla na kontrole s firmou, která má 5 zaměstnanců a kontrola byla fakt podrobná a chtěla vidět všechno kromě výpisů z banky. Překvapuje mě, že chtějí kontrolovat tak dlouhou dobu.
>>>také mě čeká kontrola VZP. Koná se v sídle naší firmy
>>>a chtějí předložit doklady od 9/1996. Jak jsem se
>>>tady
>>>právě dočetla, tak jim doklady starší pěti let
>>>nemusím
>>>předložit po předchozím písemném upozornění. Pokud
>>>jim
>>>upozornění nepředložím (protože už to nestihnu),
>>>mohou
>>>mi doměřovat pojištění, penalizovat nebo pokutovat
>>>zpětně až do roku 1996?
>>>Děkuji za odpověď.
>
>Děkuji, jsem z toho nějaká vynervovaná. Máme u nich
>pojištěno 50 - 70 zaměstnanců, tak doufám, že to dobře
>dopadne. V létě jsem byla na kontrole s firmou, která
>má 5 zaměstnanců a kontrola byla fakt podrobná a chtěla
>vidět všechno kromě výpisů z banky. Překvapuje mě, že
>chtějí kontrolovat tak dlouhou dobu.
Nedivím se, také jsem byla na nervy dvě noci jsem moc nenaspala. Byli fakt super. Já měla vítr z toho že když se zaměstnanci přehlašovali k jiné pojišťovně tak jsem to měla zapsat a oni podepsat. Na to jsem se vybodla. Změny jsem si evidovala ale bez podpisů. Před kontrolou jsem přemýšlela, zda mám ty podpisy zfalšovat, ale pak jsem si řekla, že pro ně budou nejdůležitější peníze a nechala jsem to bez podpisů. Myslím, že pokud vidí plat zaměstnanců až 30 000,- tak jsou v pohodě a neočekávají žádné podfuky. Jsou rádi že dostali prašule. Přeji dobré pořízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.