Vlákno názorů k dotazu Pájo-soudní rozhodnutí o exekuci na mzdu od Karel - Re: Pájo-soudní rozhodnutí o exekuci na ja dokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2006 19:41

Karel (neregistrovaný)

Re: Pájo-soudní rozhodnutí o exekuci na
    ja dokud nedostanu od soudu prikaz, tak nic nesrazim. Do ZL si muze kazdy napsat co chce. Proto musi posledni zamestnavatel do 7 dnu podat soudu nebo exekutorovi hlaseni, ze zamestnanec ukoncil pr. pomer.
    Dneska si kazdy dela co chce o exekutorech ani nemluve. Dokud to nemam na papire - nesrazim, nenecham se tahat po soudech, ze jsem neco neopravnene zamestnanci strhnul.

• 5. 1. 2006 20:14

DANA (neregistrovaný)

Já jsem měla nepříjemný telefon z Úřadu práce a následovala kontrola. Bývalá manželka zaměstnance se tam hlásila o alimenty. Ty když mám číslo účtu, tak pošlu hned. ale v tomto případě tam byla neúplná adresa. To, že mám srážky ztrhnout hned jsem načetla - myslím Občanský soudní řád. Zaměstnance si v mém oboru moc nemohu vybírat. V jiném případě jsem volala ÚP, protože od nich nebylo na potvrzení nic uvedeno a řekli mi, že ještě nic od soudu nedostali. Takto se právě většina rozhodnutí "ztratí" a zaměstnavatel nic netuší.

• 6. 1. 2006 6:49

waldmann (neregistrovaný)

Propána - účetní musí respektovat údaje ze ZL a okamžitě začít srážet ze mzdy ! Právě tímto postupem umožňujete takovým "tatínkům" a "maminkám" unikat a šidit děti. Divím se, že jste se dosud nemusel(a) zpovídat soudu za to, že nebyly provedeny srážky, ačkoli provedeny být mohly.

• 6. 1. 2006 9:14

DANA (neregistrovaný)

Co mám dělat v případě, že na ZL jsou údaje nedostatečné a nevím celou adresu,číslo účtu či číslo rozhodnutí. Pak mě čeká detektivní činnost a není vždy úspěšná. Zaměstnanci (řidiči) jsou na služební cestě v zahraničí a s účetní nejsou moc ve styku. ÚP v mé předchozí odpovědi postupuje také tak, že čeká na soudní rozhodnutí. Rozhodně nemám zájem někoho šidit.

• 6. 1. 2006 15:34

Karel (neregistrovaný)

To by ma zajimalo, co se stane, kdyz zacnu srazet a predchozi zamestnavatel to spatne zapsal - kdo bude na vine ?
    Nebo zapomel, srazky vymazat - prestoze byly srazeny.
    Bez narizeni soudu nebo exekutora proste nesrazim, nenecham se popotahovat od zamestnance, ze jsem me nevyplatil mzdu.

ZL si napise kazdy, cislo uctu taky a ja budu srazet na ucet neci milenky. Pokud mi zamestnanec nepodepise, ze souhlasi se srazenim techto veci - nesrazim.

• 7. 1. 2006 8:09

Anonymní (neregistrovaný)

Pro Waldmana :

Změna plátce mzdy
    § 293
    (1) Změní-li se po nařízení výkonu rozhodnutí plátce mzdy, vztahuje se nařízení výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy i na mzdu povinného u nového plátce mzdy.
    (2) Povinnost provádět srážky vzniká novému plátci mzdy již dnem, kdy se od povinného nebo od dosavadního plátce mzdy dozví, že
    byl soudem nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy povinného a pro jaké pohledávky;
    nedozví-li se o těchto okolnostech nový plátce mzdy již dříve, vzniká mu tato povinnost dnem,
    kdy mu je doručeno usnesení podle § 294 odst. 3.

Pořadí, které získala pohledávka oprávněného podle § 280 odst. 3, zůstává jí zachováno i u nového plátce mzdy.
    (3) Za změnu plátce mzdy podle odstavce 1 se nepovažuje, jestliže povinný po nařízení výkonu rozhodnutí získá nárok na peněžitou dávku nemocenského pojištění nahrazující mzdu a jestliže dávku mu vyplatí plátce mzdy.
    -----------------------------

Takze kde je napsano, ze na zaklade ZL se musi srazet? V zakone je stanoveno :
    ..... od dosavadního plátce mzdy dozví, že
    byl soudem nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy povinného a pro jaké pohledávky.....

To ze v ZL je napsano : srazky 500,-
    neni jasne o co se jedna a zda je to soudne uz vubec ne.

• 8. 1. 2006 17:22

DANA (neregistrovaný)

Re anonyme díky DANA
    >>>Propána - účetní musí respektovat údaje ze ZL a
    >>>okamžitě začít srážet ze mzdy ! Právě tímto postupem
    >>>umožňujete takovým "tatínkům" a "maminkám" unikat a
    >>>šidit
    >>>děti. Divím se, že jste se dosud nemusel(a) zpovídat
    >>>soudu za to, že nebyly provedeny srážky, ačkoli
    >>>provedeny
    >>>být mohly.
    >
    >Pro Waldmana :
    >
    >Změna plátce mzdy
    >§ 293
    >(1) Změní-li se po nařízení výkonu rozhodnutí plátce
    >mzdy, vztahuje se nařízení výkonu rozhodnutí srážkami
    >ze mzdy i na mzdu povinného u nového plátce mzdy.
    >(2) Povinnost provádět srážky vzniká novému plátci
    >mzdy již dnem, kdy se od povinného nebo od dosavadního
    >plátce mzdy dozví, že
    >byl soudem nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy
    >povinného a pro jaké pohledávky;
    >nedozví-li se o těchto okolnostech nový plátce mzdy
    >již dříve, vzniká mu tato povinnost dnem,
    > kdy mu je doručeno usnesení podle § 294 odst. 3.
    >
    >
    > Pořadí, které získala pohledávka oprávněného podle §
    >280 odst. 3, zůstává jí zachováno i u nového plátce
    >mzdy.
    >(3) Za změnu plátce mzdy podle odstavce 1 se
    >nepovažuje, jestliže povinný po nařízení výkonu rozhodnutí
    >získá nárok na peněžitou dávku nemocenského pojištění
    >nahrazující mzdu a jestliže dávku mu vyplatí plátce mzdy.
    >-----------------------------
    >
    >Takze kde je napsano, ze na zaklade ZL se musi srazet?
    >V zakone je stanoveno :
    >..... od dosavadního plátce mzdy dozví, že
    >byl soudem nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy
    >povinného a pro jaké pohledávky.....
    >
    >To ze v ZL je napsano : srazky 500,-
    >neni jasne o co se jedna a zda je to soudne uz vubec
    >ne.
    >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).