Vlákno názorů k dotazu Opravdu nikdo nemá zkušenost? od Lina - Re: Opravdu nikdo nemá zkušenost? xxxxxxxxxxJá bych spíš vyplnila...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2006 12:16

Lina (neregistrovaný)

Re: Opravdu nikdo nemá zkušenost?
    xxxxxxxxxx
    Já bych spíš vyplnila přiznání k dani z převodu nemovitosti, tj. na to, co jste prodali a z čeho budete platit daň z p ř e v o d u nemovitosti. K té nemovitosti, kterou nabyl někdo jiný, podá on své přiznání k dani z nemovitosti (třeba dílčí, pokud už nějaké podával)

• 10. 1. 2006 12:19

Anonymní (neregistrovaný)

K dani z převodu jsem vyplnila a zaplatila, ale změnila se mi daňová povinnost a musím to FÚ oznámit podáním nového sníženého přiznání, ale nevím co tam vyplnit a jak, jejich pojkyny jsou k ničemu, nic tam dohromady není.

• 10. 1. 2006 12:28

Lina (neregistrovaný)

No, já si myslím, že je to zbytečné, protože daň z nemovitosti (z pozemků i ze staveb) platí vlastník - viz příslušný zákon §3, §8 a vlastně když někdo koupí nemovitost, je tu od toho termín 31.1., kdy má povinnost se k daní k té které nemovitosti přiznat...

Vy vlastně když zaplatíte - přiznáte se k převodu nemovitosti, tak mám za to, že jste udělala vše, co jste měla. Ostatní finančákům naběhne přes katastr a pro daň z nemovitosti je zhruba řečeno, rozhodný termín 1. ledna.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).