Re: prosím mzdovou účetní
za rok 2003 a 2004 si požádáte FU, aby vám vrátili peníze. Uděláte dodatečné daňové přiznání. Mzd.účetní vám vystaví doklad za ty roky o tom kolik jste měla přijmy, zálohy na daň a kolik vrátila . Dáte to dohromady a podáte na FU. Už jsem to zažila od jedné pracovnice, co si zapomněla dát jako odpočet dítě. Mám takový matný dojem, že platila nějaké penále.Zeptejte se přímo na FU.
Re: prosím mzdovou účetní
Na semináři říkala školitelka, že si máme uplatnit úplně všechny odčitatelné položky i takové na kterou by nám už stejně nestačila daň, protože kdybychom šli na kontrolu na FÚ a ta nám tam něco našla, že se nám ty neuplatněné (ale započítané v daňovém přiznání) odčitatelné položky budou hodit. Že dodatečně je nelze dodat.
Nevím, jak jsem koupila, tak rpodávám. Třeba jsem ji i špatně pochopila.
Re: Pro Hrošíka
Abych pravdu řekla, nevím přesně, protože pracovnice mě pouze informovala, že ji strhli nějakou částku. Vystavovala jsem ji podklady za ta léta zpět a bylo moc práce a štosovali se mi tam lidi za dveřmi. Tak jsem tomu nevěnovala až takovou pozornost a podrobnosti jsem vypustila z hlavy. Ale nebylo to nijak dramatické, pracovnice byla vcelku spokojená.
Re: Pro Hrošíka
U nás se stalo to samé. Jelikož paní dostala menší výplatu (kvůli tomu, že nevykázala odčitatelné položky), bylo odvedeno méně na soc.poj. Naše mzdová to opravila za celý podnik, odnesla na sociálku a ta vyměřila penále. Penále si zaplatila pracovnice, která dodatečně dodala potvrzení o studiu, o dětech apod.
Re: Peosba na Marii
Jednou jsem se s tím setkala. Zaměstnanec si zapomněl uplatnit dítě. Chvíli ho měl v péči on, pak zase matka atd. dle soudního rozhodnutí. To, co mohl uplatnit v RZ, jsme dohonili. Vytiskla jsem mu potvrzení pro předchozí roky a on na FÚ nedošel. Navíc skutečně platí, že sice si spočítá přeplatek, ale protože podává po lhůtě, bude penalizován. Zda se mu podání vyplatí nebo ne, je třeba zjistit raději osobně než podání uskuteční. Ikdyž neměl povinnost podávat přiznání, stejně se na něj vztahuje penále.
Re: Peosba na Marii
Info z FÚ : podala jsem řádné DP za rok 2003,2004 přiložila
"hromádečku" potvrzení. Nejprve jsem vše projednala s příslušnou
pracovnicí a ta mi sama řekla, že se už podobným případem setkala.
Ochotně mi poradila jaké tiskopisy a jak je vyplnit, ale penále vůbec nezmínila.Tak uvidíme. Věci se dají dopořádku. A co je hlavní ?
* našlo se řešení
* řešilo se vše v klidu
Děkuji vám všem lidičky , vaše stránky jsem doporučila slečně
mzdové účetní /vše vás ve škole také nenaučili a chybu uděláme každý z nás/ a rozešla se s ní v dobrém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.