Re: nové šablony DPFO
Zdá se mi to v pořádku. Jeden sloupec je nadepsaný poplatník, druhý manžel/ka - kde jste viděla, že jsou oba nadepsané poplatník? Sloupec pro poplatníka je zamčený, což je v pořádku, přenášejí se tam údaje už dříve vyplněné v DP. Jak se tady pořád nadává na zamčení, tak bez toho by přece vůbec nefungovaly výpočty, kdybychom si vzorce přepisovali. Když vidím, jak tady kdekdo kritizuje šablony, aniž by se nejdřív trochu snažil, tak si dokážu představit, jaký bychom v nich bez uzamčení udělali binec
:-))) J.F.
Správně je nadepsaná část,kde jsou dílčí základy. Tam kde jsou odečitatelné položky je pokaždé napsané poplatník.Mluvím o příloye 5Př2. A pokud ve formuláři vyplním položku odečitatelná částka životní pojištění, tak se to do přílohy 5Př2 také nepřenese. Podle mě by to tam být mělo.
Máte pravdu, na té druhé straně je to špatně nadepsané, omlouvám se, toho jsem si nevšimla. Ty položky, které se nepřenášejí, nemají uzamčené kolonky a můžete je tam dopsat. Věřím, že to má nějaký důvod a nepátrám po tom :-) J.F.
Jano, tu odečitatelnou částku na životní pojištění(i důchodové) můžu vepsat poplatníkovi do formuláře daňového přiznání na list DAP2 ale do přílohy 5Př2 se mi tento údaj nepřenese (myslím tím do levého sloupce, kam mají nabíhat údaje od poplatníka) a vepsat je tam ručně nemůžu, protože je pole uzamčeno. Dopisovat údaje lze jen do sloupce, kde jsou odečit. částky za manžela/manželku. Snad to autoři opraví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.