Re: Potvrz.o zdan.příjmech-ještě jednou
dívala jsem se na ten tiskopis v šablonách - na ř.1 hrubý příjem odstupné celkem spočteno
na ř.2 bych dosadila číslo - v případě odstupného kde není zdr.ani soc. doplatek dle tabulek záloh 20% zpětný dopočet, protože to přesáhlo 5000 a již nemá podepsáno daňové - na ř.6 a to bych opsala z vypočteného pomyslného odstupného odpovídajícího doplatku skut.vyplacenému , řádek 7 vypoč.záloha v plné výši, ř.8 vypočtená záloha z ř.2
možná že je to blbě napsané, popřemýšlím...jinak jako mzdová bych počítala pouze s ř.2 a 8
Taky jsem už takto uvažovala, ale nikdo mně není schopen říct, jestli to tak skutečně je. Navíc - co v případě, že odstupné nebylo daněno 20%, ale dle tabulek? A jak v případě, že bylo zúčtováno současně se mzdou (čili zdaněno celkem se mzdou), vyjde nějaká čistá mzda a z té ten zaměstnanec dostal jen třeba polovinu. To by znamenalo přepočítat tu čistou vyplacenou na hrubou a z této hrubé vypočítat znovu daň....
já si myslím,že oni to opravdu na těch finančácích nebudou vědět - taky jsem teď na obědě přemýšlela ale jak to bude,když to nebude tak jasný případ odstupného bez soc.a zdr. - snad dopočítat tak jak uvádíte...asi tak nějak to myslím mají na mysli, jediné co je zajímá je to, aby nevraceli přeplatky na daních těm zaměstnancům,kterým zaměstnavatel nevyplatil odstupné,mzdu...na školení 16.1.06 jsem se osobně ptala přednášející - ředitelka FÚ Bruntál na to,když zaměstnanec nemůže dostat ze zaměstnavatele "Potvrzení.."aby si udělal sám daňové - jsou tu skupiny které tunelují firmu a nekomunikují-odpověď - vím o jaký problém se jedná ale je mi líto,je to neřešitelné,bez potvrzení nic...jediné co mne ještě napadá napsat dotaz na min.financí - zkusím napsat na podatelnu - uvidím co odepíší..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.