Vlákno názorů k dotazu Vrácení daně z příjmu od Anonymní - Re: Vrácení daně z příjmu Přeplatek za rok 2004...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2006 14:09

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Vrácení daně z příjmu
    Přeplatek za rok 2004 jste měla zaměstnankyni vrátit ve výplatě za březen 2005 /a to i když neměla mzdu/. Potom jste si měla napsat žádost na FÚ a oni by Vám tento přeplatek vrátili.
    Přeplatek samozřejmě může mít jen tehdy, pokud měla příjmy, platila zálohy na dani a při ročním zúčtování uplatnila nezdanitelné částky /které neuplatnila během roku/ nebo byla během roku často a dlouhodobě nemocná.
    Nechápu, jak může mít přeplatek na dani za rok 2005 když neměla žádné příjmy a neplatila zálohy na daň.
    Za rok 2005 si může podat daňové přiznání, společné zdanění manželů, potom si může i manželka bez vlastních příjmů uplatnit základní nezdanitelnou částku + další nezdanitelné částky, na které má nárok. V tomto případě může čekat, že ji FÚ vrátí přeplatek na dani /na manželově dani/ a k tomu jim může být vyplacen ještě bonus na dítě až do výše 6000,00 Kč.í

• 27. 1. 2006 17:50

wendy (neregistrovaný)

Místo ní mám zaměstnace na zkrácený PP a žádná záloha mu nevycházela.V ročním zúčtování pak vyšel přeplatek vyplývající z nevyrovnání daní r. 2004. Co dělat?

• 27. 1. 2006 18:01

Jiřka (neregistrovaný)

Není mi jasné, proč sem pořád pletete rok 2004. Bylo Vám odpovězeno, že zúčtování za rok 2004 jste jí dělala do 31.3. 05, vyšel jí přeplatek daně, který jste jí měla v březnu dát a pokud jste tam neměla žádné zaměstnance, kterým byly sráženy zálohové daně, jejichž odvod byste mohla ponížit o tuto vrácenou daň, měla jste požádat FÚ o vrácení této daně, kterou jste měla vyplatit té zaměstnankyni. Toto všechno mělo být provedeno v roce 2005.
    Jestli jste jí tuto přeplacenou daň vrátila a FÚ nepožádala o náhradu, udělejte to teď.
    Dále píšete, že ona v roce 2004 odešla na MD, předpokládám, že je doma pořád, tedy v roce 2005 neměla žádné příjmy, takže žádný přeplatek na dani za rok 2005 nemá.
    Ten pracovník na zástup také neměl srážené žádné daně - takže také není co vracet.

• 28. 1. 2006 17:18

Wendy (neregistrovaný)

Teď již mi to je jasné,špatně jsem se vyjádřila.Asi špatně chápu jak se vypořádávají přeplatky.Myslím - asi špatně, že se přeplatek sice vrací v březnu, ale ponižuje se třeba z menších částek daní do konce roku(2005), aby se zbytečně nežádal FÚ o vrácení.Do kdy prosím se má žádat po 31.březnu o vrácení přeplatku? Děkuji za vysvětlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).