Re: Vklad PC do podnikání
Což je pochopitelně nezákonné, i když těžko průkazné (pokud vás někdo neudá - pak máte problém nejen vy, ale i ten fiktivní kupec).
Nechte si udělat odborný odhad. Z ceny nemusíte mít strach - odhadcem může být i obchodník s výpočetní technikou. V praxi to vypadá tak, že vám to za nějaký bakšiš (který si mimochodem taky můžete daňově uplatnit) udělá každý prodavač za pultem.
Nezlobte se, že zase odporuji, ale má rada vychází spíš z mé praxe (možná zjistíte, že toto je jedno z docela běžných doporučení daňových poradců). Ocenění de iure garantuje firma - prodejce výpočetní techniky (její razítko tam bude), Že to de facto provede ten, kdo stojí z pultem? Že je to jen prodavač a tedy o cenách nic neví? Ale kdeže. Kdo umí líp účtovat - ředitel firmy nebo jeho účetní? Ko ví o cenách použité techniky víc, než ten, kdo stojí za pultem, prodává ji a vykupuje?
A jak FÚ pozná z toho dokumentu, že tam to razítko dal "jenom" prodavač? Každý máme své metody, že?
Ale už toho opravdu nechme.
>Tak k oceňování aut choďte k prodejci aut.
Ano.
>Pokud
>budete potřebovat ocenění domu, tak vám tam dá razítko
>soused, co
>také jednou prodával barák a má razítko ROH.
To bylo zbytečné. To už není polemika s názorem, ale se mnou. Vy víte, jak to je, jen jste se rozhodla to natřít někomu, kdo si dovolil odpovědět na váš příspěvek.
Ještě někdo chce diskutovat o mé úrovni?
yame...
Pokud se jedná o ocenění kvůli zařazení do majetku, tak skutečně stačí ocenění od pár autobazarů a pak z toho udělat průměrnou cenu. Ohledně domu opravdu soused nestačí, pokud není realitní makléř a i přesto bych si cenu nechala odhadnout několika RK a pak stanovila průměrnou cenu. Ovšem nemovitosti jsou většinou v trošku vyšší cenové relaci než PC sestava, takže i trošku víc ovlivňuje náklady a tudíž daň z příjmu.
Re: Pro gravera
>>>>V r. 2005 jsem začala podnikat a vedu DE. Chtěla bych
>>>>do majetku vložit PC s příslušenstvím, který jsem
>>>>koupila v r. 2003 za 23.900,-Kč. Vím, že když
>>>>pořízení
>>>>je
>>>>delší než 1 rok od vkladu do podnikání, tak nemohu
>>>>použít cenu pořizovací, ale reprodukční. Myslela jsem
>>>>si,
>>>>že bych jako reprodukční cenu použila zůstatkovou
>>>>cenu, která by byla, kdyby se majetek zařadil do
>>>>podnikání
>>>>již v r.2003 a odepisoval se 4 roky. Ale nevím, zda
>>>>by
>>>>to popř. uznal i FÚ, jelikož takto vypočítaná cena
>>>>může být třeba i o něco vyšší, než by byla třeba cena
>>>>bazarová. Nebo mám radši např. z internetu stáhnout
>>>>pár
>>>>inzerátů na prodej podobného PC jako mám já a udělat
>>>>průměrnou cenu? Bylo by eventuálně možné dát PC
>>>>sestavu
>>>>oceněnou reprodukční poř. cenou rovnou celou do
>>>>výdajů? Při zařazení do majetku bych musela min. 13
>>>>měsíců
>>>>odepisovat.
>>>>
>>>>Děkuji všem chytrým lidičkám za odpověď.
>>>
>>>Co si ho nyní od někoho jako koupit?? Např. od
>>>sestry,
>>>rodičů a podobně. Sepíšete smlouvu a máte to doma.
>>
>>Pokud si někdo myslí, že nemůže do podnikání koupit
>>starší věc
>>a dát si to do výdajů, tak ať napíše proč, že
>>Gravere...
Ano, koupit si můžete, co chcete. Já myslím, že je všem jasné, co jsem chtěl říct - to, co vy radíte, je švindl (neříkám, že nefunkční), nikoliv legální pořízení starší věci.
>
>Pro ty co to nepochopili, tak stačí kraťoučká kupní
>smlouva, aby byl doklad do výdajů
Aby byl doklad, nepotřebujete ani smluvu sepisovat. Zaplacením kupní ceny ji uzavíráte konkludentně.
Gravere to nemyslíš vážně s tím švindlem !!! Pak těch švindlů kolem podnikání je opravdu mnoho. To není žádný švindl, to je jen rada jak z té situace ven. Co není zakázáno je dovoleno. Pokud podnikáš a dáváš si do výdajů i čas strávený na tomto fóru, tak si to zpětně vystornuj, protože z tvé strany jde o švindl!!
>Gravere to nemyslíš vážně s tím švindlem !!!
Pokud něco koupíte "jako" - od někoho, kdo to nevlastní, tak to správné slovo je švindl. Můžete mu ten počítač ovšem předtím sama prodat za nějakou směšnou cenu - pak by to byl menší švindl.
>Pak těch
>švindlů kolem podnikání je opravdu mnoho.
To určitě je, to jsem nikdy nezpochybnil.
> To není
>žádný švindl, to je jen rada jak z té situace ven.
No, tak se shodněme na tom, že je to rada, jak to ošvindlovat. Ještě jednou opakuji, že jsem netvrdil, že to neunguje.
>Co není
>zakázáno je dovoleno.
Souhlas, jen bych řekl, že daňové úniky byly zakázány vždycky.
To, co vy navrhujete, je obdoba starého triku - fiktivně si koupit od nepodnikatele třeba nějakou službu za takových podmínek, aby on to nemusel danit a vy jste měla náklad. Jistě budete souhlasit s tím, že to sice dělají koro všichni, ale legální to není.
> Pokud podnikáš a dáváš si do
>výdajů i čas strávený na tomto fóru, tak si to zpětně
>vystornuj, protože z tvé strany jde o švindl!!
Mé daně neřešte - ty řeší povolanější.
Jašo, navrhuju to ukončit - každý z nás nějak poradil a pro tazatele nemá žádný smysl, když se tu budeme hádat.
Jen bych vás chtěl poprosit - zkuste mi netykat. Chápu, že vás naštval můj odlišný názor, ale snad není důvod řešit to jako křupan...
Děkuji Vám za lichotku, ještě mi nikdo neřekl že jsem křupan.
Dovolím si s Vámi nesouhlasit. Pokud si někdo kupuje od nepodnikatele fiktivní služby je to podvod, ale to nikomu neradím. Tady jde o to, že ten počítač bude sloužit pro podnikání a jak jej tam dostat. Ámen.
odhadce cen:
Odhadce cen je pracovník, který je zaměřen na určitou odbornou oblast, např. na stavby, pozemky, auta, různé druhy surovin, klenoty, starožitnosti, obrazy či jiná umělecká díla apod. a posuzuje je z hlediska jejich hodnoty. Výsledkem je stanovení ceny, obvykle pro účel prodeje, dědictví apod.
Co je náplní jeho práce? Odhadce vychází ze svého odborného posouzení stavu, stáří a dalších parametrů oceňované věci a z platných zákonů, vyhlášek, předpisů, zvykolostí a cenového vývoje. Znamená to, že musí, jak všechny zákony a vyhlášky týkající se oceňování v dané oblasti, tak cenový vývoj, průběžně sledovat.
Tak jsem se tím proklikala a přiznám se, že nechápu, v čem se vás, gravere, kdo zastal tou charakteristikou činnosti odhadce... Jaša má v tomto případě pravdu a pokud je jediným argumentem proti její radě morálka, tak se můžeme začervenat a zastydět se a s výčitkami svědomí, ale bez obav z finančního postihu to provést :-) Věřící se mohou také vyzpovídat. J.F.
>Tak jsem se tím proklikala a přiznám se, že nechápu, v
>čem se vás, gravere, kdo zastal tou charakteristikou
>činnosti odhadce...
No, a co já s tím. Na vysvětlování už dneska nemám sílu...
> Jaša má v tomto případě pravdu a
Do prdele už ale, nikdo netvrdí, že nemá pravdu nebo že to nebude fungovat. Přečtěte si ještě jednou mou odpověď. Prostě jsem uvedl alternativní možnost a ona to neustála - argumentoval jsem legálnější možností a ona kontrovala útokem na mou neznalost. V tom pravdu neměla - že lze vstupní cenu použité techniky odhadnout takto mám potvrzené od jiných borců, než je sakra nějaká Jaša - nemachruju tu vlastním názorem. Ona tu vystupuje proti tisíckrát prověřenému postupu jen proti tomu, že si někdo dovolil ne snad jí oponovat, ale jen uvést jiné řešení a vy jí to žerete jen proto, že Jaša je Jaša a graver je graver. Aby se tu někdo nasíral jen proto, že si myslí, že má monopol na určitý typ dotazů - taková práce je fakt na hovno. Znovu opakuju, že mi nešlo o nic jiného, než poradit - na to vůbec nebylo nutné reagovat.
Jestli vám jde jen o to nasrat a odradit každého, kdo s vámi polemizuje, abyste tu vy dámy byly jedinými autoritami, tak to řekněte rovnou, ať si ostatní můžou svými dobrými úmysly rovnou vycpat rusutur.
Z předchozích řádků jistě poznáte, že mě to nerozhodilo, ale už k tomu nemám daleko. S blbem se vyrovnám, občas i chlapa přeperu, ale na takovéhle křivé války proti rozjeté lokomotivě s deseti vagóny fakt nemám. OK, máte jedinou pravdu, tak si ji nechte. Daně na vás, baby zatracený.
Aspoň ta Lenka to řekla na rovinu, že nemá ráda chlapy.
>pokud je jediným argumentem proti její radě morálka, tak
>se můžeme začervenat a zastydět se a s výčitkami
>svědomí, ale bez obav z finančního postihu to provést :-)
Tazatel dostal několik možných odpovědí a vybere si sám. Mně je úplně jedno, co.
Milý gravere, v dobrém úmyslu jsem vyjádřila svůj upřímný názor, že v pojetí mojí, dlouhými lety duchamorné práce v oblasti daní a účetnictví pokřivené morálky, není nic špatného na tom, nechat si fingovaně prodat nějakou věc, aby se dostala do výdajů. Pokud byly v debatě nějaké jemnější nuance, tak jsem je nepochopila. Věřím, že vaše představa, že proti vám někdo něco má, je jen momentální krize a dostanete se z toho, také jsem měla okamžiky, kdy jsem tím trpěla :-))) J.F.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Gravere taky se pokusím vás zastat:
Institut oceňování majetku při VŠE je vědeckým, vzdělávacím, metodickým a realizačním střediskem pro znaleckou, odhadcovskou a poradenskou činnost při oceňování majetku. Zároveň působí jako znalecký ústav.Institut je zřízen při fakultě financí a účetnictví, fakultě mezinárodních vztahů a fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické.
Zítra se pracovníci tohoto institu rozprchnou prodávat do obchodů.
To už je opravdu pitomost. Tenhle institut se nezabývá oceňováním jetých počítačů. Jeho působnost je v poněkud jiných sférách a je, jak píšete, hlavně metodická. Do obchodů se nerozprchnou, stejně jako se prodejci výpočetní techniky nezačnou cpát k nim. Jste opravdu ochotní chovat se jako idioti, jen abyste mi dokázali, že se mnou nesouhlasíte? Tak mi to vyvraťte. Můžu se mýlit, tak mi vysvětlete, jak je konkrétně toto legislativně upraveno - kdo a za jakých okolností smí tohle ocenit (legálně, bez keců typu "voni na to nepřijdou"). Já jsem popisoval auditovanou a berňákem zatím chválabohu nezpochybněnou praxi, tak mi tedy dejte šanci to těm auditorům omlátti o hlavu. pokud to nedokážete, tak kušujte. Každý ví, jak se to dělat nemá, tak povídejte, jak se to dělat má. Aspoň pro ostatní, mně už to nebaví.
S jakým graverovým názorem souhlasíte? Ta diskuze byla tak nepřehledná, že je těžké se v tom orientovat. Mě zaujaly graverovy odkazy na morálku, tak jsem na to reagovala myslím docela vtipně, ne ve zlé vůli. Načež mě seřval jak psa. Ale jo, jinak souhlasím, ať je tady v tom našem babinci každý muž hájený. J.F.
Všem děkuji za jejich rady, jen mě mrzí, že se můj dotaz stal podnětem k ošklivé výměně názorů. Vzhledem k tomu, že ohledně účetnictví, FÚ a kontrol mám jisté zkušenosti, vím, že zrovna fiktivní koupě od sestry, rodičů a dalšího příbuzenstva zrovna není to pravé ořechové. FÚ je na koupě čehokoliv od rodiny a příbuzných dost háklivý. Proto jsem tento jednoduchý způsob nechtěla volit. Když už, tak bych radši kupní smlouvu sepsala např. s kamarádkou. Ale chtěla jsem to dostat do účta nějakou, hlediska FÚ, hezčí cestou. Musím se jednoznačně zastat gravera, jelikož má skutečně pravdu ohledně toho, že nemusím mít odhadce (znalce) viz. i odpověď bdm, ale bohatě stačí navštívit např. dva tři bazary, nechat si napsat za kolik by PC vykoupily a pak z toho udělat průměrnou cenu. Asi bych nevycházela z ceny stanovené jedním bazarem (aby nedošlo k podezření, že jde o známého), ale raději 2-3. Z praxe vím (i z rady daňového poradce), že např. ohledně zařazení auta stačí pár inzerátů, kde se prodává obdobný vůz a pak z toho udělat průměrnou cenu. FÚ rozhodně spíš uzná tento postup stanovení reprodukční ceny, než kupní smlouvu od sestry. Jinak stanovení ceny nemovitosti pro zařazení do účta je trošku něco jiného a asi nikoho by nenapadlo ptát se souseda, pokud nepracuje jako realitní makléř. Tady by jistě také nemusel být znalec, ale stačil by pouze odhad několika realitních kanceláří a pak z odhadnutých cen stanovit průměr. Takto by to uznal 100% i FÚ. Jinak v tomto dotazu mi v podstatě šlo o to, že se mi nechce celá PC sestava cpát do auta a objíždět bazary, tak jestli by FÚ uznal, že jsem cenu stanovila jako ZC po dvou letech odepisování, kdyby byl jako nový zařazen do majetku.
Přeji všem klidný a krásný večer
Re: pro tázajícího
Vzhledem k tomu, že už něco znáte z účetnictví a ze zákonů, jak píšete, tak by bylo dobré si přečíst ZDP § 29. Pak byste tu nemusela navrhovat odepisování, které je vám k ničemu, protože odepisovat jako soukromá osoba nemůžete. Nemusela byste cpát počítač do auta a nemusela žádat kamarádky o podfuk. Jediné řešení odpovídající ZDP je tam ten počítač nedat, protože jste nesplnila podmínku uvedenou v ZDP a máte jej déle než jeden
rok před začátkem podnikání.
*** Jsou daňové výdaje §24 - spadá do nich i nákup majektu, který není hm.majetkem (hm majetek viz §26/2) - tyto výdaje prokazujete jejich nákupem nebo u začátku podnikání i nákupem rok zpětně. Dalšími daňovými výdaji jsou odpisy hm. majetku - ty stanovujete ze vstupní ceny, a jak ji stanovit Vám říká §29 - tam se ta vstupní cena liší podle způsobu a doby nabytí - tam je i ta reprodukční d). A pokud ji máte správně stanovenou, máte správně i odpisy = daňové výdaje ***
hranice pro hmotný majetek
Můžete si stanovit v účetnictví hranici pro dlouhodobý majetek dle účetních předpisů. Ale hmotný majetek (jako termín) je definován pouze v zákoně o daních z příjmů a to hranicí 40tis.
Vy si dokonce můžete stanovit v účetnictví hranici pro dlouhodobý majetek třeba 60tis., do účetních nákladů dát majetek za 55 tis. jednorázově, ale daňově ho musíte odepisovat podle zákona o daních z příjmů (samozřejmě, že takhle nesmyslně to nikdo dělat nebude).
Myslím, že je to rozdíl: když budete mít dlouh.majetek třeba od 20tis, účetní odpisy budou daňovým nákladem, ale daňově stejně můžete odpisovat až majetek od 40tis a daňově se na majetek v nižší ceně bude poukazovat jako na zásobu...
Co myslíte ostatní?
Samozřejmě vím, že jako soukr. osoba nemohu odepisovat, ale v úvodu jsem psala, že ho chci vložit do podnikání, tudíž jsem chtěla odepisovat jako podnikající osoba. ZDP § 29 mám dávno přečtený, bohužel jsem z práce zblblá ohledně cenové hranice pro hm. majetek, jelikož máme směrnicí stanovenou nižší hranici než je v zákoně. Proto jsem chtěla dle §29 volit reprodukční poř. cenu. Tudíž jsem si neuvědomila, že když nebudu mít směrnici, pak je pro mě majetek až od 40 tis. Kč a tudíž bych musela účtovat do nákladů a to bez patřičných dokladů nemohu. Takže mám v podstatě tři možnosti: 1) směrnici, kde bude hranice majetku nižší než stanovuje zákon, pak mohu dát do majetku a odepisovat
2) Fiktivní faktura (kupní smlouva) a dát rovnou do výdajů
3) nedávat vůbec.
*** Pokud se bude jednat o hm.majetek (nad 40 tis.) a takto bude oceněn tou cenou obvyklou (zákon 151 = třeba u těch prodejců), zařadíte a můžete odepisovat. Podle mě je nejjednodušší udělat ten fiktívní nákup. Tomu, kdo ten majetek něměl v podnikání a měl BY ho jako osobní, to nic neudělá ***
*** Mohl by být uznán - záleží na koho narazíte :-))) Ale myslím si, že těch argumentů, proč by to neuznali, je daleko více. Především to, že DHM je od výše, kterou si určí učetní jednotka - my pořád, doufám, mluvíme o DE. Pak §7b/3: hm.majetek se oceňuje dle §29, ostatní pořizovací cenou. Já bych to prostě nedělala... obzvlášť když to jde jednodušeji :-)) ***
Pro mne to teda zábavné nebylo, když tuto moji odpověď
trochu výš prezentoval jako blbost a přitom šlo o velice jednoduchou záležitost. Prostě když někdo chce psa bít,
tak si hůl vždycky najde..... Hned mi připomínal Přehledy.
Připadám si tu jako člověk co rozpoutává hádky a jeho poznámka "co si o ní myslíte" byla opravdu k věci. Pokud se po tom všem stáhne do pozadí jako V2, tak mne budete kamenovat.
Jsem sice člověk který se nedá , ale ne splachovací, a tolik jako J.F. bych opravdu nevydržela.
*** :-))) Janičko, neříkám, že jsem objevila Ameriku :-)). Jen Jaša zároveň napadala Gravera, že reprodukční cenu nemůže říct prodejce. A já jsem začala tím, že Graver má pravdu ale přesto všechno je nejschůdnější ten fiktívní prodej - toť vše. Pokud by se mi líbilo slovo "pravda", pak řeknu, že ji měli v podstatě oba. Ale to není na mě :-) ***
Ano, tvrdila to od začátku a já jsem jí to od začátku nevyvracel (tzn. netvrdil jsem, že to tak nejde), pouze jsem uváděl jinou možnost (zkusím ještě jednou zopakovat, že možnost auditovanou a uznanou - pokud je mi známo - FÚ). Tuším to tu taky už někdo potvrdil. Jsou to prostě dvě různé cesty; ta Jašina je bezpochyby jednodušší, ta moje bezpochyby legálnější. Pokud má být jediným kriteriem jestli mi na to něko může přijít, tak je "moje" možnost samozřejmě zbytečná.
Ale to vy víte - celé diskuse jste se účastnila. Přesto jste si tu závěrečnou poznámku neodpustila - prostě je nutné ukázat, že pravdu může mít jen jeden a s graverem se o ni dělit nebude, že?
Není mi jasné, proč tohle vůbec vzniklo. Kdybych jasně napsal "tohle je blbost, nedělejte to", ale od samého začátku to byla opravdu jen alternativa, tak co to s vámi proboha je?
Tohle není rovný dialog, ale křižácké tažení. Udělaly (to "y" tam patří) jste si tady z toho elitní klub, rozhodly jste se, že pluralita názorů a řešení není nic pro vás a kdo vám nesedí, toho sejmete. To nikomu neprospěje - ani těm, co se ptají a nakonec ani vám.
O členství v elitním klubu nestojím, takže s aktivitou tady končím. Věnovat svůj čas ostatním za tuhle cenu nechci a nemůžu.
Neberte to osobně. Nejsem naštvaný nebo uražený, jen utahaný a znechucený. Tady se to prostě změnilo a je jistě i mojí chybou, že mi to přestalo vyhovovat. Nikdy jsem se neměl nechat do takových diskusí zatáhnout. Že jsem to udělal, považuji za svou osobní slabost a sám sebe si za to moc nevážím.
Problémy spotřebitelského práva budu řešit jinde a hlavně jinak, pokud bude zájem.
R. Hakenovi děkuji za skvělé dílo, ostatním za to, že tu byli se mnou.
"""""""""""""""""""""""
Gravere máte krátkou pamět, nevím zda záměrně, ale
vy jste napsal na odpověď, že to lze kupní smlouvou toto:
No, on se v dobré vůli i mistr tesař někdy utne, že?
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=174434
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspxid=174441
Autor zprávy: graver
Čas zápisu: 29.1.2006 8:51
Bylo to u jiného příspěvku a nevidím v čem se ten tesař utnul.
Prostě jste si chtěl dloubnout, asi vás žena naštvala. A pak jste rozjel ty urážky na které se nedá zapomenout.
""""""""""""""""""
O členství v elitním klubu nestojím, takže s aktivitou
>tady končím. Věnovat svůj čas ostatním za tuhle cenu
>nechci a nemůžu.
>Neberte to osobně. Nejsem naštvaný nebo uražený, jen
>utahaný a znechucený. Tady se to prostě změnilo a je
>jistě i mojí chybou, že mi to přestalo vyhovovat. Nikdy
>jsem se neměl nechat do takových diskusí zatáhnout. Že
>jsem to udělal, považuji za svou osobní slabost a sám
>sebe si za to moc nevážím.
>
>Problémy spotřebitelského práva budu řešit jinde a
>hlavně jinak, pokud bude zájem.
>R. Hakenovi děkuji za skvělé dílo, ostatním za to, že
>tu byli se mnou.
Re: graver
Tedy já osobně za sebe slavnostně prohlašuji, že jsem sice v náhlém hnutí mysli poslala gravera někam, ale jinak se na něho vůbec nezlobím, akorát opravdu nechápu, proč ho vždycky tak vytočí pouhá moje nesmělá větička, že Jaša měla pravdu??? Naopak, gravere, upřímně vás přes všechno miluju a obdivuju :-)))
Jsem dost překvapená vašimi reakcemi, ale uražená rozhodně nejsem a pokud vy ano, tak to je smůla, s tím nic nenadělám :-((( J.F.
Re: pro gravera
>>Tohle není rovný dialog, ale křižácké tažení. Udělaly
>>(to "y" tam patří) jste si tady z toho elitní klub,
>>rozhodly jste se, že pluralita názorů a řešení není
>>nic
>>pro vás a kdo vám nesedí, toho sejmete. To nikomu
>>neprospěje - ani těm, co se ptají a nakonec ani vám.
>>
>>O členství v elitním klubu nestojím, takže s
>>aktivitou
>>tady končím. Věnovat svůj čas ostatním za tuhle cenu
>>nechci a nemůžu.
>>Neberte to osobně. Nejsem naštvaný nebo uražený, jen
>>utahaný a znechucený. Tady se to prostě změnilo a je
>>jistě i mojí chybou, že mi to přestalo vyhovovat.
>>Nikdy
>>jsem se neměl nechat do takových diskusí zatáhnout.
>>Že
>>jsem to udělal, považuji za svou osobní slabost a sám
>>sebe si za to moc nevážím.
>>
>>Problémy spotřebitelského práva budu řešit jinde a
>>hlavně jinak, pokud bude zájem.
>>R. Hakenovi děkuji za skvělé dílo, ostatním za to, že
>>tu byli se mnou.
>Zůstaňte tady, člověk se někdy nechá vytočit, ale
>kdybych měla odejít odevšud, kde se mi to stalo.....
>a je tak dobré, když jsou tu lidi nejen na účto, ale
>i na spotř.právo, PC problémy atd , a odkazy na §§
>taky potěší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.