Re: Jak vyplnit dodatečné daňové přiznán
Musíte použít tiskopis, který se vztahuje k dani z příjmu za rok 2004.
Zakřížkujete dodatečné daňové přiznání + datum zjištění
Povinnost podat dodatečné daňové přiznání je do konce následujícího měsíce po zjištění důvodu pro podání.
Na příloze č.1 zvyště nebo snižte příjmy či výdaje oproti řádně podanému daň.přiznání.
Na řádku č. 60 uveďte poslední známou částku a vypočítejte řádek 61 a 62.
6.ODDÍL se nevyplňuje
Doplňte datum a podpis :-)
Musí se anonymní řídit vaší radou paní zdeno,
nebo má ještě na výběr řídit se zákonem, např.:
§41 z 337/92 odst. 6?
(6) Dodatečná nebo opravná daňová přiznání či hlášení podávají se na tiskopisech, které však musí být výslovně v záhlaví označeny jako dodatečné nebo opravné. V dodatečném daňovém přiznání nebo hlášení se vyznačí rozdíly proti poslední známé daňové povinnosti.
... což vyplývá z logiky věci. Jak byste asi tak vypočítával daň z pouhých rozdílů v přiznání k dani z příjmů???? Rozdíly můžete uvádět v DPH, kde lze z těch rozdílů skutečně spočítat rozdíl daňové povinnosti. Kdežto v přiznání k dani z příjmů se to nejdříve musí spočítat CELÉ, jak to mělo být, a teprve POTOM se můžou vyčíslit rozdíly.
PS: Anonyme, když jste tak chytrej, tak raďte sám a lépe - a taky se podepisujte! Nemám ráda anonymní příspěvky - ani otázky, ani odpovědi. Nejste náhodou náš starý známý V2? (stálí návštěvníci zdejšího fóra vědí...)
PS: Ještě k těm rozdílům - o rozdílech v dodatečném přiznání se hovoří v zákoně o správě daní a poplatků a ustanovení se použije, nestanoví-li zvláštní zákon jinak. Pro DPH zvláštní zákon jinak nestanoví, tudíž se píšou rozdíly. Pro příjmovku se to dá jednak dovodit z podstaty věci (viz výše), jednak např. ze zákona o dani z příjmů §38g odst.3, kde se obecně o daňových přiznáních píše, že se tam uvedou VEŠKERÉ příjmy atd. Nepíše se tam jen o řádných přiznáních. Myslím, že to je uvedeno ještě někde jinde, ale teď to nemůžu najít.
Pro Anonyma
No ono a taky k čemu by asi tak sloužil ODDÍL č.5 na daňovém příznání k dani z příjmu, nevíte?
A co daňová pásma? To by nebylo špatné podat daňové přiznání jen na část, abych další část podala v dodatečném a výsledek by byl, že bych se třeba dostala do nižšího daňového pásma.
No, anonyme zkuste podat návrh na změnu zákona, jistě by jsme to uvítali.
>>>>Dodatečné přiznání:
>>>>* k DPH: vypisují se jen rozdíly.
>>>>* k dani z příjmů: vypisuje se vše = jak to je
>>>>správně, žádné rozdíly, prostě jak to mělo být hned
>>>>na
>>>>začátku.
>>>.. což vyplývá z ....
>>
>>... což vyplývá z logiky věci. Jak byste asi tak
>>vypočítával daň z pouhých rozdílů v přiznání k dani z
>>příjmů???? Rozdíly můžete uvádět v DPH, kde lze z
>>těch
>>rozdílů skutečně spočítat rozdíl daňové povinnosti.
>>Kdežto
>>v přiznání k dani z příjmů se to nejdříve musí
>>spočítat CELÉ, jak to mělo být, a teprve POTOM se
>>můžou
>>vyčíslit rozdíly.
>>PS: Anonyme, když jste tak chytrej, tak raďte sám a
>>lépe - a taky se podepisujte! Nemám ráda anonymní
>>příspěvky - ani otázky, ani odpovědi. Nejste náhodou
>>náš
>>starý známý V2? (stálí návštěvníci zdejšího fóra
>>vědí...)
I ty Brute? :-))))))))))
>Společné zdanění manželů i druha a družky je také
>dobrá věc,
>... což vyplývá z logiky věci. Nebo ne?
>Opravdu v obou případech nepřekáží znění zákonů?
Zůstaňme u původního tématu:
1.Vy byste opravdu vyplnil dodatečné přiznání k dani z příjmů tak, že byste zapsal pouze rozdíly?
2.Už jste to prosím někdy udělal?
3.Finanční úřad to akceptoval?
Stačí mi jednoslabičné odpovědi na tyto tři otázky, mějte prosím ohled na to, že další váš rébus bych stejně nepochopila. Děkuji.J.F.
Poněkud jste zredukoval původní dotaz - zněl na vyplnění celého DDP, ne pouze oddílu 5.
Ujasněte si prosím druhy otázek, na které lze dávat jednoslabičné odpovědi typu ano - ne. To jsou otázky zjišťovací. Otázka, kterou jste položil vy, je otázkou doplňovací a na ty se odpovídá jinými slovy než ano - ne.
Seriózní odpovědi na mé otázky zjišťovací asi nebudou, že? J.F.
>>>I ty Brute? :-))))))))))
>>>>Společné zdanění manželů i druha a družky je také
>>>>dobrá věc,
>>>>... což vyplývá z logiky věci. Nebo ne?
>>>>Opravdu v obou případech nepřekáží znění zákonů?
>>>***************************
>>>Zůstaňme u původního tématu:
>>>1.Vy byste opravdu vyplnil dodatečné přiznání k dani
>>>z
>>>příjmů tak, že byste zapsal pouze rozdíly?
>>>2.Už jste to prosím někdy udělal?
>>>3.Finanční úřad to akceptoval?
>>>Stačí mi jednoslabičné odpovědi na tyto tři otázky,
>>>mějte prosím ohled na to, že další váš rébus bych
>>>stejně
>>>nepochopila. Děkuji.J.F.
>>>***************************
>>A co vy píšete do ř. 71?
>>Stačíi jednoslabičná odpověď.
>>Děkuji!
>**********************
>Poněkud jste zredukoval původní dotaz - zněl na
>vyplnění celého DDP, ne pouze oddílu 5.
>Ujasněte si prosím druhy otázek, na které lze dávat
>jednoslabičné odpovědi typu ano - ne. To jsou otázky
>zjišťovací. Otázka, kterou jste položil vy, je otázkou
>doplňovací a na ty se odpovídá jinými slovy než ano -
>ne.
>Seriózní odpovědi na mé otázky zjišťovací asi nebudou,
>že? J.F.
>****************************
Jsou o trochu výše od včerejška:
Nevím o dotazu na celé DDP vím o dotazu
co se píše dle zákona do tiskopisu DDP.
>Zůstaňme u původního tématu:
>1.Vy byste opravdu vyplnil dodatečné přiznání k dani z
>příjmů tak, že byste zapsal pouze rozdíly?
>2.Už jste to prosím někdy udělal?
>3.Finanční úřad to akceptoval?
>Stačí mi jednoslabičné odpovědi na tyto tři otázky,
>mějte prosím ohled na to, že další váš rébus bych stejně
>nepochopila. Děkuji.J.F.
>***************************
ano. ř.68+69+70, 2x, 2x jo a taky jméno atd + rok + D
Autor zprávy: Anonymní
Čas zápisu: 29.1.2006 19:48 !!!!
--------------------------------------------
A co vy s tím řádkem 71?? Co tam doplňujte?
Nebo zjistíme doplňovací otázkou že o tom (jako obvykle)
nic nevíte?
>ano. ř.68+69+70, 2x, 2x jo a taky jméno atd + rok + D
>
> Autor zprávy: Anonymní
>Čas zápisu: 29.1.2006 19:48 !!!!
Tak to opravdu promiňte, myslela jsem, že to psal nějaký magor a na této úrovni opravdu nemám čas diskutovat. J.F.
>
>A co vy s tím řádkem 71?? Co tam doplňujte?
>Nebo zjistíme doplňovací otázkou že o tom (jako
>obvykle)
>nic nevíte?
Poslední známou daňovou povinnost - daňovou ztrátu. J.F.
Jak jste to uhodla :-)))? Ale nevadí mi to, když jsou někteří chytří a píšou k věci. Nadávání jen pro nadávání je k ničemu, na to je škoda času odpovídat, viz výše F.J. Vám díky za milé slovo, Lenko :-))) J.F.
Lenko, pamatuju se, že J.F. se tady před časem velmi nepohodla s jedním člověkem, který tady od té doby nevystupuje pod svým jménem, ale naváží se do ní jako anonym. Nehodlám zpětně rozviřovat otázku, o kterou šlo (byl to odborný problém, který podle mého názoru skutečně připouštěl dvojí výklad), ale ten dotyčný neunesl, že s ním někdo nesouhlasí. Je to velmi chytrý, zkušený odborník s přehledem (to myslím bez ironie a s uznáním), ale taky hrozně ješitný a musí mít pravdu a poslední slovo. A jestli budu takhle ještě chvíli psát, začnou se protivné anonymní příspěvky množit i za mými odpověďmi. Protože nepochybuju, že onen člověk je tady přítomen stále, jen se na rozdíl od nás bojí podepsat :-)) Já bych tady toho člověka skutečně ráda přivítala zpátky - ne jako anonyma, ale jako na slovo vzatého odborníka, který se nebojí podepsat, jako se podepisoval dřív. Jen kdyby se nenavážel do ostatních, kteří něco nevědí, nevyjádří se zcela přesně.. nebo prostě jen mají jiný názor než on.
Vždyť je to tady diskuzní forum, nikoliv piedestal pro hlásání jediných správných názorů! Každý tázající snad chápe, že je na jeho vlastní riziko, jestli se bude řídit zdejšími radami. Každý je omylný a každý někdy začínal, každý umí něco lépe a něco hůř. Tak na sebe buďme hodní....
Evičko, ani nevíte, jak je milé číst vaše slova, připadám si někdy od těch anonymů zkopaná dokulata :-) Jejich totožnost bych neřešila, i když mám poměrně přesnou představu, ale je snadné někomu křivdit - to je další a možná nejhorší stránka anonymity.
Ještě k původnímu dotazu - rozumíte někdo tomu, co myslel anonym tím řádkem 71? Takhle totiž končí často, buď už neodpoví, nebo stylem: "Je vidět, že J.F. vůbec nic neví." Což po zkušenostech překládám: "Byl jsem vedle, vy máte pravdu, ale zanic to nepřiznám." J.F.
Nerozumím :-) Ale odpovědi od anonymů obecně moc neřeším. Když se někdo neumí pod svůj názor podepsat (byť nickem), tak se jeho odpověďmi moc nezabývám, zvlášť pokud se mi zdají nějaké divné. Anonymita internetu (byť zdánlivá - dopátrat se dá ledacos) láká mnohé lidí k tomu, aby si vylili svou špatnou náladu na ostatních, přitom do očí by to takto nikomu neřekli, protože by se museli stydět. Tak se tím taky netrapte - zbabělec, který se neumí podepsat, vás přece nemůže rozházet!
Třeba taková BDM nebo Jiřka nebo Vladimír nebo Vy Jano F. se pod své názory podepíšete :-)
Ahoj, tak čtu diskuzi a zírám.... Nakonec se od problému - dotazu více méně uhne. Chudák dotazující, aby se v tom pak vyznal. Tím nemíním hanit J.F.!!! Jak už tu bylo psáno, je to zde diskusní fórum a píší se sem dotazy, aby se o nich případně polemizovalo!!! Nevím, proč se hned navážet do druhého, že má jiný názor (a navíc i třeba správný)!! Taky pozoruji, že se tu často někdo - anonym - naváží do Jany F. a je mi to líto, protože si ráda její odpovědi-rady čtu! Stejně je to přeci na nás samotných, abychom si vytvořili vlastní úsudek a pak radu případně využili či ne....
Teď jsem poprvé začala vyplňovat dodatečné přiznání (zatracený paušál...). A samozřejmě jsem použila úplné částky - tj. prostě jsem zvýšila příjem a znovu vypočetla daň. Do tabulky k dodat.daň.přiznání jsem pak vypsala původní daň, současnou daň a rozdíl v daních - skončila jsem řádkem 70... Řádek 71 se mne netýká, jestliže jsem neměla nikde uvedenou ztrátu a tak se jím nezabývám...
Jen mi řekněte - je správné na to použít nový formulář? Starý už nemám.... a v tomto novém není uveden řádek na odpočitatelnou položku na dítě (za rok 2004). tak jsem to vypsala do prázdného řádku č.59...
Souhlas?
Díky za pochopení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.