Vlákno názorů k dotazu Ještě jednou vyúčtování srážkové daně od Anonymní - Re: ještě jednou vyúčtování srážkové dan Srážková daň se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2006 14:08

Anonymní (neregistrovaný)

Re: ještě jednou vyúčtování srážkové dan
    Srážková daň se vyplňuje jinak než zálohová, pozor na to! U srážkové vždy vyplňujete podle toho, kdy to bylo odejito z účtu. Takže pokud jste ve mzdách za červenec srazili daň, z bankovního účtu odešla v srpnu, tak sloupec 1,2,8 i 9 píšete do řádku č.8! V řádku č.1, tj. leden se uvádí to, co bylo ve mzdách za prosinec 2004 a v řádku 12 tj. prosinec se uvádí to, co bylo ve mzdách za listopad 2005

• 31. 1. 2006 14:54

Jarda (neregistrovaný)

S tím bych si dovolil ne zcela souhlasit.
    sl. 1 - mělo být sraženo v měsíci
    sl. 2 - bylo sraženo v měsíci
    sl. 8 - mělo být odvedeno - ve vztahu k danému měsíci
    sl. 9 - odvedeno za měsíc
    A ten poslední sloupec mi stále vrtá hlavou.

• 1. 2. 2006 6:28

Možná jsem Vás špatně pochopila, co si představujete pod pojmem, že byla v červenci sražena daň? Jednalo se o mzdu za červen? Pokud ano, tak jste to říkal správně, má to být v řádku 7 a sloupec 9 bude také v řádku 7, protože jste to odvedl dle §38d do konce násl. měsíce, kdy bylo sraženo, takže to můžete dát ještě do řádku 7.
    Je totiž třeba rozlišit pojem bylo sraženo u zálohy a u srážkové daně, není to totéž. Bylo sraženo u zálohy - např. mzdy za leden, bylo sraženo za leden. Ale mzdy za leden, bylo sraženo u srážkové až v únoru, takže sloupec 1 bude v řádku 2... V §38d je totiž stanoveno, že srážka se provádí při výplatě, poukázání nebo připsání úhrady ve prospěch poplatníka a že plátce daně je povinen sraženou daň odvést správci do konce kal. měsíce následujícího po měsíci, ve kterém byl povinen srážku provést.
    Tak snad jsem to teď už trošku lépe vysvětlila.

• 1. 2. 2006 9:03

Jarda (neregistrovaný)

Asi jsem to trochu zamotal. Pod pojmem "byla sražena" rozumím mzda za červenec byla vyplacena v červenci a zároveň byla zaměstnanci sražena daň, tuto daň jsem však odvedl (poukázal)v srpnu). Jaký řádek vyplním ve sloupci č. 9 (ř. 7 nebo 8). Ostatní sloupce jsou jasné. Jedná se vždy o DPP a mzda je splatná ihned po vykonání práce. Takže práce na 1-2 dny v měsíci a hned v tom měsíci dostane zaplaceno a zároveň je sražena srážková daň. V dalším měsíci daň odvedu.
    Zálohovky chápu. Díky za trpělivost.

• 1. 2. 2006 9:11

tak teď už si rozumíme :) jelikož to platíte do konce následujícího, tak se to bere, jako že jste povinnost splnil správně, tudíž to dáte do ř.7, jako že ten červenec byl správně sražen a ve správné lhůtě odveden

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).