Re: Daň z nemovitosti- přílohy
Kdo to nezná ať neradí. To co Vám tady píšou připadá v úvahu u daně z p ř e v o d u nemovitosti ale ne daň z nemovitosti. Žádné takové přílohy k tomu se nedávají. K přiznání je návod, daň u zemědělského pozemku se vypočítává v přiznání z průměrné ceny pozemků v daném katastru. Kdyby to byl pozemek " ostatní plocha" (manipulační) pak se platí 0.1 Kč za m2
Re: Daň z nemovitosti- přílohy
xxxxxxxxxxxxxx
Pokud bychom to chtěli rozvádět ještě více dopodrobna, tak do ceny vstupuje koeficient, který navíc může upravovat (snižovat,zvyšovat) místní vyhláška.... a že se někdo spletl v termínu daň z převodu nemovitosti a daň z nemovitosti, .. nikdo není neomylný .. aspoň si všichni zopakujeme .. hlavně jsem chtěla podotknout, že ty průměrné základní ceny zem. pozemků, jsem sice našla ve Vyhl. 463/02 Sb, což doufám že je v pořádku přesto, že zákon o dani z nemovitosti se odvolává na vyhl. min.zem.613/92 Sb., protože ten se zase odvolává na §17 zák. o dani z nemovitosti... doufám, že mi nikdo nevynadá, spíš možná upozorní na to, co jsem přehlédla... fakt je, že tazatel možná toto vůbec nepotřebuje, druh pozemku v dotazu neuvedl.... přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.