Re: Kontrola DPH z FÚ
A vy takhle pilně naklušete na FÚ ,aniž se zeptáte jaké s vámi zahájili řízení ? Zkuste je trochu podusit, buď dělají místní šetření dle § 15 ZSDP a musí přijít k vám na "místo", nebo by vám měly poslat výzvu dle §43 ZSDP, že jim vznikly určité konkrétní pochybnosti o vámi uváděných údajích v DP nebo zahájili daňovou kontrolu dle §16 ZSDP a ta se také nezahajuje telefonem...
Taky jsem byla před lety na této kontrole. Při prvním DPH (navíc jsme měli nadměrný odpočet) nás pozvali na kontrolu. Prý musí zkontrolovat že firma doopravdy existuje. Přinesla jsem všechny doklady úhledně setříděné a záznamní povinnost, tj. papír z počítače kde byly sepsány a setříděny všechny doklady. Během půl hodiny to bylo vyřízené.
Já jsem pozvání čekala, neboť se jedná o 1. přiznání k DPH nově založené s.r.o.
Něco přes rok vedu účetnictví FO a ta, když se stala plátcem DPH a podali jsme 1. přiznání (tehdy se dokonce jednalo o nadměrný odpočet), také se okamžitě ozvali;o))
Navíc - jsem šílený trémista, účetnictví nevnímám jako svou parketu, takže nechci dráždit hada bosou nohou a ochotně jim vyjdu vstříc, snad mi to bude ku prospěchu;o))
Příjemný den všem. Š.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.