Re: Pavlovi :-)
Tak, pokud jde o matematiku, musím nejen souhlasit, ale na chvíli i zvážnět. To je princip, který dokonale uchopí realitu, ale my povrchní lidé se od ní odkláníme, protože se nám nechce přemýšlet.
Nicméně matematikové jsou pěkní filutové. Na příklad vás někdo vyzve, abyste pronesla řeč. Moc vám to nejde, tak po chvilce řečnění se vykroutíte takhle: Má-li být řeč dobrá, musí být krátká!! Máte v tom sice pravdu, ale matematik vám hned na to řekne, že je to podmínka sice nutná, ale nikoliv postačující. :-)
Pokud jde o účetnictví, tak já laik vidím spíš velkou výhodu v DE.
Když nesmím překročit zisk 40000 Kč tak se domluvím s odběratelem, aby mi tu velkou fakturu, kterou už mám v knize pohledávek, zaplatil až po Novém roce. Pro jistotu vyladím příjmy a výdaje tak, aby byly ještě trochu nižší, co kdybych tam měl nějaký sek a některý doklad by mi neuznali. Překročení té částky, podání opravného přehledu OSSZ...
Tady pak ještě jsou příjmy z pronájmu, které se sice přičítaji k základu daně, ale nefigurují už v přehledu pro sociálku... V tom mě prosím ještě ujistěte. Jinak bych musel uplatnit navíc nějaký odpis.
No řekněte, můžete toto v PÚ?? :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.