Re: zvláštní sazba daně
PROSÍM,PROSÍM - stále si pročítám §38d a stále se do toho více zamotávám - srážku je povinen provést plátce daně při výplatě,poukázání nebo připsání úhrady ve prospěch poplatníka - práci na DOPP provedl v prosinci,odměnu dostal v lednu a daň byla odvedena také v lednu - jak se to zapíše do tiskopisu?Zjistila jsem více názorů,ale nejednotných /i z FÚ/ - jestli k tomu může něco napsat i p. Jiřka. Děkuji.
Poučení k formuláři
Sloupec 1 - uveďte celkovou částku daňové povinnosti, která měla být v souladu s ustanovením § 38d odstavců 1, 2 a 8 zákona v příslušném měsíci sražena. Součástí celkové částky ve sloupci 1 může být dodatečně sražená daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků jen týká-li se období, za které je podáváno vyúčtování. Dodatečně sražená daň za předchozí období se uvede ve sloupci 4.
Sloupec 2 - uveďte částku daně, která byla v měsíci sražena.
Sloupec 3 - uveďte částku daně (z celkové částky ve sloupci 1), která měla být odvedena nejpozději do termínu pro podání daňového přiznání v průběhu zdaňovacího období (podle § 38d odst. 3 věty druhé zákona), spadá-li tento termín do období, za které je předkládáno vyúčtování.
Podle mého názoru 2005
vyplňuji to už několik let a nebyl problém
ten kdo napsal 2006, ať se ozve, proč si to u DOPP z 12/05 myslí
Poučení k formuláři
Sloupec 1 - uveďte celkovou částku daňové povinnosti, která měla být v souladu s ustanovením § 38d odstavců 1, 2 a 8 zákona v příslušném měsíci sražena. Součástí celkové částky ve sloupci 1 může být dodatečně sražená daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků jen týká-li se období, za které je podáváno vyúčtování. Dodatečně sražená daň za předchozí období se uvede ve sloupci 4.
Sloupec 2 - uveďte částku daně, která byla v měsíci sražena.
Sloupec 3 - uveďte částku daně (z celkové částky ve sloupci 1), která měla být odvedena nejpozději do termínu pro podání daňového přiznání v průběhu zdaňovacího období (podle § 38d odst. 3 věty druhé zákona), spadá-li tento termín do období, za které je předkládáno vyúčtování.
-pokud dohoda OPP v prosinci-pak do 2005
Čtu až teď, kdy už máte odpověď z FÚ. Chtěla jsem vám napsat leden, protože jsem měla stejný případ + případy,kdy mi banka napsala špatný účet, platba se vrátila a já to platila o měsíc později. Po hovoru z FÚ jsem zjistila, že jim prostě dám do Přehledu, co dostali v tom roce a v tom měsíci a jsou spokojení (pokud jde o ty posunuté platby díky bance).V poslední platbu jste odeslala v lednu, tak není co řešít
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.