Re: A komplexní kontroly účetnictví?
Dělám účto pro firmy po celé Praze od roku 1997
Zkušenosti: Na kontrolu DPH při prvním podání výkazu DPH kašle Praha 10, 4 a 8...
Na komplexní kontrolu účetnictví se, dle mé zkušenosti chodí v těchto případech:
1. podstatné snížení obratu proti předcházejícímu roku
2. udání a nezáleží na §, prostě, když Vás vyzvou, musíte přijít..
Kontroly na jednotlivých fú nejsou jednotné... kde Vám něco uznají, na jiném fú ne... řídím se zásadou, že něco najít musí, nemá smysl se s nimi hádat, pokud dodaněná částka není astronomická.
Nedávno klientovi dodanili 1500,- a byl šťastnej a má klid...
Tak zrovna P10 nám přišla po prvním podání DPH. Pak nám na DPH chodí pravidelně na vysoké odpočty (máme je pravidelně na konci roku). Jinak je to s.r.o. od r.94 a na daň z příjmů PO ještě žádná kontrola (ale taky firma nebyla ještě nikdy ve ztrátě).
Pokud jde o DPH tak vím, že jim počítač "vyhodí" každou firmu co žádá o odpočet nad 500 tis. a tu jdou zkontrolovat (ten měsíc či čtvrtletí) (známá dělá kontroly). Ale taky dost často se ohlásí, když několik měsíců jim vracíte DPH a najednou si žádáte o odpočet o 100 tis a více. Mě taky přišli vždy za prosinec (2x), kdy jsem měla vyúčtování záloh (dříve) a najednou stoupl odpočet. A u jedné firmy, když jsem před pár lety podala opravné hlášení, tak se ihned ozvali a udělali kontrolu DPH za 3 roky.... A tak se snažím vyhnout opravným i dodatečným podáním....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.