Re: tržby v pohostinství
>>>>>>Mám dotaz-pokud vedete PÚ je povinnost dělit tržby za
>>>>>>kuchyň a pak ostatní zboží-zda je nutno rozlišovat
>>>>>>601
>>>>>>a 604???Tak samo tedy při nákupu 501 a 504.Děkuji za
>>>>>>rady-jak to děláte vy??
>>>>>
>>>>>Dovolím si zažertovat, protože dělám poradce i
>>>>>jednomu
>>>>>provozovateli restaurace a mám s ním problémy.
>>>Já to zkusím přiblížit:přijede rozvozce z
>>>pivovaru:Šéfíčku, kolik sudů napíšeme? 10 pane. Fa =
>>>10 sudů...x
>>>Kč, Šéfíčku, kolik za hotový?
>>>15 sudů- zaplatí hotově, kde je rozvozce vzal se
>>>neptá, prodá v provozu, tržbu musí oddělit od
>>>evidované a
>>>stáhnout, víc už psát nebudu, protože se účetním
>>>budou
>>>ježit mikáda, takhle to někde funguje. Účtenky na
>>>čistící prostředdky a PHM se kupují za 10
>>>=%ceny,atd.atd.
>>>Pak podnikatel přijde a chce vypracovat smlopuvu na
>>>točiono a já jsem z toho na palici, a to mu nedělám
>>>účetnictví.
>>>Mějte se krásně, dnes vypínám a končím.
>>>pája
>>Ale já jsem se ptala na něco jiného-kdysi byl pouze
>>jedna tržba a nic se nerozlišovalo-znovu se tedy
>>ptám,
>>zda je povinnost rozlišit tržby za výrobky-což je
>>kuchyň a zboží-které se prodává v nezměněné
>>podobě???Případně-kde najdu nějaký odkaz.Podotýkám-že
>>podnikáme
>>legálně a veškeré nákupy i tržby jdou do
>>účetnictví/viz.odpovědi Pája/.
>zákon Vám ukládá pouze povinnost vést denní tržby.
>pokud však správce daně vydá rozhodnutí, kterým Vám uloží
>povinnost rozlišovat tržby za kuchyň a za výčep, pak
>teprve budete vést dvě. ale nemělo by to význam
>vzhledem k tomu, že obojí je na výstupu v 19.
Také dělám restauraci, ale nejsou schopni mi dát tržby rozdělené, jak uvádíte. Tudíž účtujeme tržby jako takové za kuchyň, bar, vinárnu. A pochopitelně potom zvlášť tržby za vstupné disko, podíl z VHA a tržby z kuželny. Aby byly zvlášť ržby za jídlo a pití a zvlášť ze služeb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.