Názor k dotazu Tržby v pohostinství od Marie - Re: tržby v pohostinství >>>>>>Mám dotaz-pokud vedete PÚ je...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2006 20:01

    Marie (neregistrovaný)

    Re: tržby v pohostinství
    >>>>>>Mám dotaz-pokud vedete PÚ je povinnost dělit tržby za
    >>>>>>kuchyň a pak ostatní zboží-zda je nutno rozlišovat
    >>>>>>601
    >>>>>>a 604???Tak samo tedy při nákupu 501 a 504.Děkuji za
    >>>>>>rady-jak to děláte vy??
    >>>>>
    >>>>>Dovolím si zažertovat, protože dělám poradce i
    >>>>>jednomu
    >>>>>provozovateli restaurace a mám s ním problémy.
    >>>Já to zkusím přiblížit:přijede rozvozce z
    >>>pivovaru:Šéfíčku, kolik sudů napíšeme? 10 pane. Fa =
    >>>10 sudů...x
    >>>Kč, Šéfíčku, kolik za hotový?
    >>>15 sudů- zaplatí hotově, kde je rozvozce vzal se
    >>>neptá, prodá v provozu, tržbu musí oddělit od
    >>>evidované a
    >>>stáhnout, víc už psát nebudu, protože se účetním
    >>>budou
    >>>ježit mikáda, takhle to někde funguje. Účtenky na
    >>>čistící prostředdky a PHM se kupují za 10
    >>>=%ceny,atd.atd.
    >>>Pak podnikatel přijde a chce vypracovat smlopuvu na
    >>>točiono a já jsem z toho na palici, a to mu nedělám
    >>>účetnictví.
    >>>Mějte se krásně, dnes vypínám a končím.
    >>>pája
    >>Ale já jsem se ptala na něco jiného-kdysi byl pouze
    >>jedna tržba a nic se nerozlišovalo-znovu se tedy
    >>ptám,
    >>zda je povinnost rozlišit tržby za výrobky-což je
    >>kuchyň a zboží-které se prodává v nezměněné
    >>podobě???Případně-kde najdu nějaký odkaz.Podotýkám-že
    >>podnikáme
    >>legálně a veškeré nákupy i tržby jdou do
    >>účetnictví/viz.odpovědi Pája/.

    >zákon Vám ukládá pouze povinnost vést denní tržby.
    >pokud však správce daně vydá rozhodnutí, kterým Vám uloží
    >povinnost rozlišovat tržby za kuchyň a za výčep, pak
    >teprve budete vést dvě. ale nemělo by to význam
    >vzhledem k tomu, že obojí je na výstupu v 19.
    Také dělám restauraci, ale nejsou schopni mi dát tržby rozdělené, jak uvádíte. Tudíž účtujeme tržby jako takové za kuchyň, bar, vinárnu. A pochopitelně potom zvlášť tržby za vstupné disko, podíl z VHA a tržby z kuželny. Aby byly zvlášť ržby za jídlo a pití a zvlášť ze služeb.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).