Vlákno názorů k dotazu Tržby v pohostinství od pája - Re: tržby v pohostinství Dovolím si zažertovat, protože dělám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2006 17:57

pája (neregistrovaný)

Re: tržby v pohostinství
    Dovolím si zažertovat, protože dělám poradce i jednomu provozovateli restaurace a mám s ním problémy.
    Hlavně nejprve rozdělte tržby za vše, co je nakoupeno a získáno na účetní doklady a pak to ostatní( slivovice a víno z Moravy), uzeniny z masokombinátu navíc, pivo za hotové,atd. Nic ve zlém, třeba to děláte jinak.

• 9. 2. 2006 18:27

pája (neregistrovaný)

Já to zkusím přiblížit:přijede rozvozce z pivovaru:Šéfíčku, kolik sudů napíšeme? 10 pane. Fa = 10 sudů...x Kč, Šéfíčku, kolik za hotový?
    15 sudů- zaplatí hotově, kde je rozvozce vzal se neptá, prodá v provozu, tržbu musí oddělit od evidované a stáhnout, víc už psát nebudu, protože se účetním budou ježit mikáda, takhle to někde funguje. Účtenky na čistící prostředdky a PHM se kupují za 10 =%ceny,atd.atd. Pak podnikatel přijde a chce vypracovat smlopuvu na točiono a já jsem z toho na palici, a to mu nedělám účetnictví.
    Mějte se krásně, dnes vypínám a končím.
    pája

• 9. 2. 2006 18:34

Anonymní (neregistrovaný)

Ale já jsem se ptala na něco jiného-kdysi byl pouze jedna tržba a nic se nerozlišovalo-znovu se tedy ptám, zda je povinnost rozlišit tržby za výrobky-což je kuchyň a zboží-které se prodává v nezměněné podobě???Případně-kde najdu nějaký odkaz.Podotýkám-že podnikáme legálně a veškeré nákupy i tržby jdou do účetnictví/viz.odpovědi Pája/.

• 9. 2. 2006 19:35

Radka (neregistrovaný)

zákon Vám ukládá pouze povinnost vést denní tržby. pokud však správce daně vydá rozhodnutí, kterým Vám uloží povinnost rozlišovat tržby za kuchyň a za výčep, pak teprve budete vést dvě. ale nemělo by to význam vzhledem k tomu, že obojí je na výstupu v 19.

• 9. 2. 2006 20:01

Marie (neregistrovaný)

>>>>>>Mám dotaz-pokud vedete PÚ je povinnost dělit tržby za
    >>>>>>kuchyň a pak ostatní zboží-zda je nutno rozlišovat
    >>>>>>601
    >>>>>>a 604???Tak samo tedy při nákupu 501 a 504.Děkuji za
    >>>>>>rady-jak to děláte vy??
    >>>>>
    >>>>>Dovolím si zažertovat, protože dělám poradce i
    >>>>>jednomu
    >>>>>provozovateli restaurace a mám s ním problémy.
    >>>Já to zkusím přiblížit:přijede rozvozce z
    >>>pivovaru:Šéfíčku, kolik sudů napíšeme? 10 pane. Fa =
    >>>10 sudů...x
    >>>Kč, Šéfíčku, kolik za hotový?
    >>>15 sudů- zaplatí hotově, kde je rozvozce vzal se
    >>>neptá, prodá v provozu, tržbu musí oddělit od
    >>>evidované a
    >>>stáhnout, víc už psát nebudu, protože se účetním
    >>>budou
    >>>ježit mikáda, takhle to někde funguje. Účtenky na
    >>>čistící prostředdky a PHM se kupují za 10
    >>>=%ceny,atd.atd.
    >>>Pak podnikatel přijde a chce vypracovat smlopuvu na
    >>>točiono a já jsem z toho na palici, a to mu nedělám
    >>>účetnictví.
    >>>Mějte se krásně, dnes vypínám a končím.
    >>>pája
    >>Ale já jsem se ptala na něco jiného-kdysi byl pouze
    >>jedna tržba a nic se nerozlišovalo-znovu se tedy
    >>ptám,
    >>zda je povinnost rozlišit tržby za výrobky-což je
    >>kuchyň a zboží-které se prodává v nezměněné
    >>podobě???Případně-kde najdu nějaký odkaz.Podotýkám-že
    >>podnikáme
    >>legálně a veškeré nákupy i tržby jdou do
    >>účetnictví/viz.odpovědi Pája/.

>zákon Vám ukládá pouze povinnost vést denní tržby.
    >pokud však správce daně vydá rozhodnutí, kterým Vám uloží
    >povinnost rozlišovat tržby za kuchyň a za výčep, pak
    >teprve budete vést dvě. ale nemělo by to význam
    >vzhledem k tomu, že obojí je na výstupu v 19.
    Také dělám restauraci, ale nejsou schopni mi dát tržby rozdělené, jak uvádíte. Tudíž účtujeme tržby jako takové za kuchyň, bar, vinárnu. A pochopitelně potom zvlášť tržby za vstupné disko, podíl z VHA a tržby z kuželny. Aby byly zvlášť ržby za jídlo a pití a zvlášť ze služeb.

• 9. 2. 2006 20:07

** boze ty to ctes. Radko když neplatíš tak neraď!!k

• 10. 2. 2006 11:17

máte podklady k tržbám? jaké? já účtuji v účetnictví jen souhrnou částku za den - ale mám vše 19%, pokud máte něco v 5% tak rozdělit - podklad mám vyúčtování číšníků,kteří vlastně mají na archech stav předávaného alkoholu v ks,l a vyjádření v Kč rozdílu počátek - prodej - zůstatek..u kuchyně mají podklad bonovací knihu s jednotlivými objednávkami do kuchyně a součet za tu směnu...

• 10. 2. 2006 13:30

Asi jtse mně nepochopili-byla jsem tedy u účetního poradce a je to skutečně tak.do r.2003 mohl být vedeny tžby na účtě 504 a 604/tržby/ i za kuchyń i za zboží dohromady.Od r.2004 se má evidovat a rozlišovat kuchyň-jelikož jde o potraviny-které uporavíte a prodáváte jako výrobek.Jsme velký objekt a tržby mám rozlišené za kuchyň,bary,služby a ubytování.Nákupy taky rozlišuji-zda jde o zboží,či potraviny.Je to složitější a vede se polemika-zda káva a čaj na baru jsou potraviny či zboží.Chtěla jsem jen vědět-jakou zkušenost máte vy a jak se to účtuje vám.Bylo mi řečeno-že jde o sledovanost marže odděleně za kuchyň a zboží.S DPH to nemá nic společného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).