Re: Přiznání dlužné mzdy
To je právě ten postup,který mi zaměstnavatel navrhl.Bohužel ale nemůžu doložit výši nevyplacené mzdy jinak než výzvou k její úhradě s výčtem jednotlivých částek.Bohužel toto není pro ÚP směrodatné a bude požadovat seznam zaměstnanců a výše jim nevyplacených mezd po zaměstnavateli.Společnost ale nesídlí na adrese uvedené v obchodním rejstříku a dle aktuálních informací pan XY již není jednatelem společnosti (dle jeho vlastního prohlášení-v obchodním rejstříku tato změna zapsána není-společnos měla pouze jediného jednatele).Navíc se veškerá korespondence vrací zpět nedoručena,takže lze předpokládat,že nebude možno zmíněný seznam získat.To znamená-nevím,jak dopadnou mí bývalí kolegové-že mi bude ÚP vyplacena za uvedené 3 měsíce pouze minimální mzda-tj. cca 18000, zatímco zaměstnavatel mi dluží cca 60000.Rovněž nemá cenu se soudit o úhradu nevyplacené mzdy,protože lze předpokládat,že společnost prokáže předluženost a tudíž je tato pohledávka nedobytná.Společnost totiž provozovala dva internetové portály,jejichž vlastnictví (v hodnotě dle mého názoru cca 1milion korun) nelze žádným způsobem prokázat,protože všude jako vlastník vystupovala dceřinná společnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.