Re: Nikdo mi nepomůže??
ANO!!! - ten počet nemá nic společného s vyúčtováním!!! Já mám taky dohody jen na jeden den v měsíci (např.) a uvádím je tam. Opravdu jde jen o počet, na srážk. daň je zvlášť Přehled (mimochodem se tam myslím počet nikde nepíše...).
Už kvůli loňskému přehledu jsem se na to ptala na FÚ...
Ještě bych dodal, že si myslim, že DPP nepatří do pracovního poměru. Dohoda je prostě dohoda a sjednává se nepravidelně na určitý úkol. Pokud dotyčný zaměstnanec má jinde podepsané prohlášení a na DPP dostane odměnu do 5000 Kč- je mu sražena "srážková daň" a tím by to mělo být vyřízeno. No snad se ještě někdo připojí. Díky za Váš čas.
Jojo srážkovou daní je to "vyřízeno", ale stejně pokud jde o označení tohoto druhu práce, tak je to příjem podle §6 a je to určitý druh "pracovního poměru".... Prostě pracuje podle pokynů atp. Není to "kmenový" zaměstnanec!
Nic nepředělávejte Aleno, prostě při kontrole řeknete (pokud to bude špatně), že vám to oni poradili.... Já tam fakt už druhým rokem píši i DPP (a štve mě to, protože jinak mám jen 2 zaměstnance) a vím i o jiných lidech, kteří to tak píší (a to jsem jim neradila...).
Zdravím
V pokynech k vyplnění Vyúčtování daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků za zdaňovací období 2005 je uvedeno:
05 Počet zaměstnanců - uveďte počet zaměstnanců, kteří patří do evidenčního počtu pracovníků podle výkazu ČSÚ P3-04 a dále počet zaměstnanců na dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr. Dále uveďte zaměstnance, kteří nepatří do evidenčního počtu pracovníků podle výkazu ČSÚ P3-04, ale kterým byl Vámi vyplácen zdanitelný příjem.
Příloha č.1 - Počet zaměstnanců ke dni 1.12.2005
Uveďte počet zaměstnanců podle mzdových listů evidovaných k 1.prosinci vykazovaného zdaňovacího období, kteří mají příjmy podle § 6 zákona č. 586/1992 Sb., zákona o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů. Do tohoto .......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.