Vlákno názorů k dotazu Bonzák od anonym - Re: Bonzák Pokud by to bylo i tak jak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2006 10:00

anonym (neregistrovaný)

Re: Bonzák
    Pokud by to bylo i tak jak myslíte, museli by se udávat i nákupy darů milenkám. Takže soukromá osoba soukromé osobě může koupit třeba i barák a nikde to nemusí oznamovat.

• 14. 2. 2006 12:31

JFM (neregistrovaný)

Re: Bonzák
    Oznamovací povinnost dle § 34 ZoSDP se týká pouze úhrad za jinou samostatnou činnost, tedy osobám, které mají příjmy dle § 7 odst. 2 a to jsou:
    a) příjmy z užití nebo poskytnutí práv z průmyslového nebo jiného duševního vlastnictví, autorských práv včetně práv příbuzných právu autorskému, a to včetně příjmů z vydávání, rozmnožování a rozšiřování literárních a jiných děl vlastním nákladem,
    b) příjmy z výkonu nezávislého povolání, které není živností ani podnikáním podle zvláštních předpisů,
    c) příjmy znalce, tlumočníka, zprostředkovatele kolektivních sporů, zprostředkovatele kolektivních a hromadných smluv podle autorského zákona, rozhodce za činnost podle zvláštních právních předpisů.
    d) příjmy z činnosti správce konkursní podstaty, včetně příjmů z činnosti předběžného správce, zvláštního správce, zástupce správce a vyrovnacího správce, které nejsou živností ani podnikáním podle zvláštního právního předpisu.
    Platby za služby osobám majícím příjmy z podnikání dle § 7 odst. 1 oznamovací povinnosti nepodléhají.

• 14. 2. 2006 12:46

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Odlišné pojetí příjmů :-(
    Tak mě napadlo, jestli z toho nebudou nějaké problémy, když sportovní klub bere odměny vyplácené sportovcům jako jejich příjmy podle §7/1 a nic nehlásí. A já to těm sportovcům účtuji jako příjmy podle §7/2, protože jejich živnostenské listy jsou na úplně jinou činnost, už jsem tady o tom psala... Ach jo...J.F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).