Re: Mateřská a návrat do práce...???
Zaměstanavatel vůbec nepočítá s tím,že se některé z mateřské a následně rodičovské vrátí do práce.Většinou končí dohodou ve věku 3let dítěte,proto zástupům dává smlouvu na dobu neurčitou.Jsem ve firmě už 8 let a s mimčem jinou práci hledat zatím nehodlám.Taky moc na výběr nemám,s miminkem budu sama a splácím byt,takže se budu muset vrátit.Rodiče mám oba v důchodu a tak to nějak budem muset zvládnout...jsem ráda,že budu mít alespoň trošku delší mateřskou...
Re: Mateřská a návrat do práce...???
Má s tím počítat. Až nastoupíte na mateřskou, na rovinu mu řekněte, že asi o rodičovskou žádat nebudete, aby s tím raději počítal. Nebo můžete požádat třeba jen o pár měsíců rodičovské dovolené, to záleží na Vás, jak dlouhou rodičovskou si určíte. A můžete ji podle podle potřeby žádostí prodlužovat až do 3 let dítěte. On je povinen Vaši žádost akceptovat a po uplynutí doby, o kterou jste požádala, máte právo se do práce vrátit. Nemusí Vám ale povolit vrátit se dříve, než uplyne doba rodičovské, o kterou jste požádala. Hodně štěstí. Jen informace pro Vás - pokud nebudete dávat dítě do předškolního zařízení (což u tak malého dítěte nehrozí) a bude ho hlídat babička, můžete si ihned po skončení mateřské požádat o rodičovský příspěvek (tam, kde budete žádat i o přídavky). Můžete chodit do práce a vydělávat a k tomu pobírat rod. příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.