Re: Je to přemrštěná cena?
Myslím, že je to naprosto běžné. V loňském roce nám zpracovávala daňové přiznání účetní a počítala si také 1000 Kč. Vedeme daňovou evidenci, pouze příjmy a paušální výdaje (vše placené a přijímané na účet, žádné složenky). Zdálo se nám to hodně, ale když už si to letos děláme sami, vidím, kolik je papírování, počítání a vyplňování.
Dnes jsem zrovna jednoho takového zpracovala.
Když mi ten salát předával, tak říkal udělejte to tak, abych nic neplatil. Nejprve jsem roztřídila, dala do počítače vystavené faktury a pak spočetla všechny
výdaje, abych posoudila, co bude výhodnější. Mírně
výhodnější byly výdaje %, k tomu PŘEHLEDY na sociálku a VZP a k tomu byl ještě 3 měsíce zaměstnaný a ještě má ČID . Naúčtovala jsem si také 1000 Kč. Strávila jsem na tom spoustu času, 3x jsem mu telefonovala ohledně a soc. a zdr.poj. Nemám výčitky.
Ahoj,
já si naopak myslím, že cena 1000 Kč je naprosto směšná. Přiznám se, že já si počítám 3500.--Kč za zpracování celého roku. Ať paušálem či normálními výdaji. Pak jsou i jiní klienti, jako např. trafiky, obchody s potravinami, pohostinství a tam si počítám měsíční poplatek. Celkem ročně asi 10 000. Sami přece víte, kolik času u toho strávíte a to nemluvím o ceně účetních programů, papíru, šanonů atd. Samozřejmě také záleží na tom, v jaké formě přiznání odevzdáváte. Zda pouze přiznání nebo šanon se zpracovanými doklady. Takže se držte a hlavně se nepodceňujte.
Zdravím všechny
Zkuste si přepočítat účtovaný poplatek na hodinovou sazbu podle hodin, které s tím strávíte.Pokud Vám vyjde méně než 300.-Kč na hodinu, hraničí Vaše nutně vysoce odborná činnost s charitou. Vzhledem k tomu, co vše je nutno nastudovat, zjistit, ověřit a obvolat, případně ještě někde konzultovat,je podle mne přiměřená cena cca 500.-Kč na hodinu práce, včetně režie s tím spojené. Já to taky tak účtuji- i když ne v účto a daních, ale v podnikatelsko-právním poradenství. Slevu dávám jen dlouhodobým klientům.Např. založení s.r.o. včetně notář. zápisu a zápisu do OR některé spec.firmy účtují až 25.000.-č, já to udělám za 10.000.-Kč a klient je spokojen.
To jste napsal moc hezky, pájo. Já zrovna řeším dilema, jestli po 20000,-, které si za paušál účtovala daňová poradkyně v roce 2004, jak jsem o tom psala níže, nebudu s tou tisícovkou u téhož klienta v podezření a) z poskytování méně kvalitních služeb, nebo b) přílišné dobroty hraničící s hloupostí. Ale víc nechci za paušál účtovat, fakt je, že to máte za hodinu hotové, plus ještě většinou hodina kecání s klientem :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.